Beşiktaş - Trabzonspor maçının ardından hakem Mete Kalkavan’ın yönetimi spor kamuoyunda büyük bir tepkiye yol açarken, karşılaşmanın ardından çok çarpıcı bir detaylar ortaya çıkıyor. Geçen sezon TT Arena’da oynanan olaylı Galatasaray Trabzonspor maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel’in “Yardımcılarım yönlendirilmiş” sözlerine Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’da Beyaz Futbol’a bağlanarak, "Deniz Ateş Bitnel’in şikayet ettiği yan hakem bu maçtaydı." hatırlatmasını yaptı.
Herkesin merak ettiği bu hakemin ise Beşiktaş – Trabzonspor maçının 1. Yardımcı hakemi Ceyhun Sesigüzel olduğu ortaya çıktı.
Ancak Sesigüzel ile ilgili TFF’nin sitesinde bir başka ayrıntı da dikkat çekiyor. Geçen sene ki olaylı Galatasaray – Trabzonspor maçına kadar görev yaptığı lig maçlarında sürekli farklı hakemlerle maç yöneten Ceyhun Sesigüzel, bu maçlarda 4. Veya 2. Hakem olurken olaylı maçın ardından Mete Kalkavan’ın ekibinden hiç ayrılmadı.  Sadece Beşiktaş ile Galatasaray arasında Vadofone Arena’da oynanan maçta Ali Palabıyık’ın 2. Yardımcı hakemliğini yaptığı görüldü.