İki hafta önce yönetimle anlaşamadığı gerekçesiyle istifa eden Trabzon'un yetiştirdiği başarılı teknik adamlardan Metin Diyadin'in de ekibi olan Kasımpaşa kadrosunun bu başarısının Diyadin'den kaynaklandığı belirtiliyor. Oynadığı son 5 resmi maçın 1'ini kazanan ve 4'ünden beraberlikle ayrılan F.Bahçe, lider Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada Kasımpaşa'ya 2-0 mağlup oldu ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı kritik Borussia M'gladbach maçı öncesi kötü gidişini sürdürdü. Bu mağlubiyet F.Bahçe'nin ligdeki ilk yenilgisi oldu.

Ev sahibi ekip Kasımpaşa'nın gollerini 73. dakikada Uche, 77. dakikada ise oyuna sonradan giren Hüseyin Kala kaydetti.  Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.

Öte yandan F.Bahçeli taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla teknik direktör Aykut Kocaman ve Başkan Aziz Yıldırım'a tepki gösterdi.

Bu sonucun ardından Kasımpaşa puanını 12 yaparken lider Galatasaray'la arasındaki puan farkını 1'e indirdi. F.Bahçe ise 9 puanda kaldı.

Sarı lacivertliler hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Borussia M'gladbach deplasmanına konuk olduktan sonra ligde sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak. Kasımpaşa ise Trabzonspor deplasmanına çıkacak.

Egemen Korkmaz geri döndü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile yaptıkları karşılaşmada, geçen hafta Trabzonspor maçının ilk 11'inden tek değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Sakatlığının tedavisinin ardından geçen hafta bordo-mavili ekiple yapılan maçta 18 kişilik kadroda yedekler arasında yer bulan Egemen Korkmaz, Kasımpaşa mücadelesiyle birlikte takımdaki yerini aldı.

Egemen'in yokluğunda savunmada görev yapan Bekir İrtegün ise Kasımpaşa mücadelesinde yedek kaldı.

Semih ve Cristian 18'e giremedi

Teknik direktör Aykut Kocaman, Semih ve Cristian'ı Kasımpaşa maçının 18 kişilik kadrosuna almadı.

Geçen haftaki Trabzonspor maçında sahaya yedek çıkan iki futbolcu, Kasımpaşa mücadelesinde 18'e giremedi.

Bu futbolcuların yanı sıra Bienvenu, Orhan Şam, Özgür Çek ve Sezer Öztürk de kadronun dışında kalan isimler olurken, sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Serdar Kesimal da kadroda bulunmadı.

"Müşteri değiliz taraftarız biz”

Karşılaşmanın 120 (Maraton kapalı), 80 (Kale arkası kapalı, misafir) ve 40 lira olan bilet fiyatları, iki takımın taraftarlarınca tepki gördü.

Kasımpaşa tribününe giren Fenerbahçeli ve aralarında Kasımpaşalı taraftarların da bulunduğu gruptan yükselen “Müşteri değiliz taraftarız biz” şeklindeki tezahürata, Kasımpaşa tribünlerinden de destek geldi.

Taraftarlar tepkilerini zaman zaman da “Yönetim istifa” şeklinde tempo tutarak dile getirdi.

Fenerbahçeli taraftarlar, misafir seyirci tribününe girdikten sonra Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz'e bilet fiyatları nedeniyle kısa bir süre küfürlü tezahüratta bulundu.

Fenerbahçeli taraftarlar Kasımpaşa tribününde de yer aldı

Fenerbahçeli bir grup taraftar, kendileri için ayrılan tribünün bilet fiyatlarının yüksekliği nedeniyle, fiyatı diğer tribüne göre daha düşük olan açık bölümdeki Kasımpaşa tribünlerinde yer alarak takımlarına destek verdi.

Maç öncesi aralarında Kasımpaşa taraftarlarının da yer aldığı Fenerbahçeli grup, “Volkan, Paşa'yı buraya getir”, “Paşa Fener el ele hep beraber tribüne” şeklinde tempo tuttu.


Kasımpaşa'da Adem Büyük ilk kez ligde sahada

Geçen sezondan kalan 5 maçlık cezası sona eren Kasımpaşalı futbolcu Adem Büyük, Fenerbahçe mücadelesiyle birlikte bu sezon ilk kez ligde maça çıktı.

Kasımpaşa'nın hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası 2. tur mücadelesinde İstanbulspor ile yaptığı maçta bu sezon ilk kez forma giyen Adem, sarı-lacivertli ekibe karşı da ilk lig maçını oynadı.

Kasımpaşa, antrenör Kılıç yönetiminde sahaya çıktı

Kasımpaşa, Fenerbahçe karşısında sahaya yardımcı antrenör Fuat Kılıç yönetiminde çıktı.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Sivaspor karşısında deplasmanda alınan 1-0'lık mağlubiyetin ardından teknik direktör Metin Diyadin'in görevine son verilmesiyle teknik direktörsüz kalan Kasımpaşa'da, takımın başında antrenör Kılıç yer aldı.

Notlar

-Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu tribünün yan tarafına asılan “Tekirdağ T Tipi cezaevinden Fenerbahçe'ye sevgilerle” yazılı pankart maç öncesinde polis tarafından kaldırıldı.

-Sezon başında Fenerbahçe'den Kasımpaşa'ya transfer olan Özer Hurmacı ile daha önce Fenerbahçe forması giyen İlhan Eker ve Ali Bilgin maç öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.

-(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve yardımcıları da karşılaşmayı izledi.

-Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli çok sayıda yönetici, protokol tribününden karşılaşmayı takip etti.