61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzonspor'un tecrübeli futbolcusu Olcay Şahan, Macaristan kampının çok yoğun tempoda gittiğini söyleyerek, "Son yıllarda gördüğüm en yüksek tempoyu yaşıyoruz. Ama hedeflerin varsa buna katlanacaksın. Bu sezon herkes çok farklı bir Trabzonspor izleyecek" dedi. 
Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını Macaristan'ın Telki kasabasında sürdürüyor. Kampta basın mensuplarının karşısına çıkan bordo-mavililerin tecrübeli ismi Olcay Şahan, "Kampımız çok güzel geçiyor. Arkadaş ortamı çok iyi. Yemekten sonra bir bakıyorum 20-30 kişi masanın etrafında çay keyfi yapıyoruz. Hava da çalışmaya müsait. Şimdilik her şey yolunda" diye konuştu.

SON YILLARDA Kİ EN YÜKSEK TEMPO
Kamptaki çalışmaların çok yoğun geçtiğini belirten Olcay Şahan, "Son yıllarda gördüğüm en yüksek tempoyu yaşıyoruz. Ama hedeflerin varsa buna katlanacaksın. Biz de hep birlikte katlanıyoruz. Tempo yüksek olduğu için biraz ağrım var ama iyiyim" şeklinde konuştu.

HERKESE YARDIM ETMEK İSTİYORUM
Takımdaki bütün arkadaşlarına yardım etmekten mutluluk duyacağını ifade eden Şahan, şunları söyledi:
"Takımda çok kişi benim kardeşimdir. Biz bir aileyiz. Önemli olan birlikte olmamız. Genç futbolcuların hepsine yardım etmek isterim. Sonuçta ben bu takımın abisiyim. Biz bir bütünüz ve takım arkadaşlarımın hepsine yardım etmek isterim. Eğer bir takıma tecrübeli biri geliyorsa gençlere yol açması lazım."
Yusuf Yazıcı'nın performansını da değerlendiren Milli oyuncu, "Yusuf ile ağabey kardeş gibiyiz. O şu anda Türkiye'nin en yetenekli futbolcusu. Arda Turan gibi Avrupa'da en üst düzey takımlarda oynayabilir" ifadelerini kullandı.

GEÇEN SEZON NASILDI?
Geçen sezonun değerlendirmesi istenildiğinde Olcay, “Geçen sezon benim için zor sezondu. Kendimde bilincindeyim. Sezonun ortasında geldim. 7 asist 1 golün kötü olduğunu düşünmüyorum. Bütün sezona bakarsak, 9 asist 3 gole geliyor ama o benim futbolumla benim şahsıma göre tabi ki az. Bu sezon forma sayım kadar gol ve asist yapacağım” dedi.
 
RAKİP TAKIMLARIN TRANFSERLERİ VE ŞAMPİYONLUK YARIŞI
Rakip takımların transferleri ile ilgili olarak gelecek sezon şampiyonluk yarışının nasıl gideceği ile ilgili soruya Olcay, “Takımlar transfer yapıyor. Niye yapıyor? Geçen sezon iyi oynayamadıkları için. Bizim yönetimimiz nokta atışları yapıyor. Bizim iskelet kadromuz kuruldu. Bu takımın yanına bir kaç tane nokta transfer yapılıyor. Onu da yaptığımız zaman takımın çok iyi olduğu ortada. Sezonun 2. Yarısında herkes bunu gördü. Son yılların en iyi ligi olacağını düşünüyorum. Çok iyi takım oluşturdu herkes o yüzden bu sezonun kıran kıran geçeceğini düşünüyorum” dedi.
 
KAMP NASIL GEÇİYOR VE ARKADAŞLIK...
Kampın nasıl geçtiği ile ilgili soruya ise, “Kampımız çok güzel geçiyor. Yoğun. Bazen 3 idman yapıyoruz. Boş zamanlarımızda görmediğimiz şeyleri görüyorum. Aile dostluk ön planda. Yemekten sonra herkes odasına kapanmıyor. Bir bakıyorsun akşam herkes çay keyfi yapıyor. Bir bakıyorsun 10 kişi 20 kişi bir masada oturuyor. Kardeşlik dostluk hedef var. Bunu görünce insan otomatikman saha içine yansıyor. Ben başarıda bir arkadaşımla samimiysem sahada ona daha çok yardım etmek isterim. Bu otomatikman sahaya yansıyor. Yoğun geçiyor. Allah’a şükürler olsun sakat vermedik. İnşallah öbür kampta da bunu sürdürürüz” diye yanıt veren Olcay, sözlerine şu şekilde devam etti:
 
HEDEFE ULAŞILABİLECEK KADROYA SAHİP.. NOKTA TRANSFERLER
Benim şahsi düşüncem bu takımın şuan zaten hedefe ulaşabileceği kadroya sahip. O benim işim değil hocanın yönetimin kararı. Onlar ne düşünüyorsa o olacaktır. Biz işimizi yapmak zorundayız. Bizim iskelet kadro zaten sağlam diye düşünüyorum. Onu 2. Yarı kanıtladık. Yönetim ve hocamızın uygun gördüğü nokta neresiyle oraya takviye olacaktır. Biz elimizden geleni yapmaya çalışacağız”
 
REKABET OLAN YERDE BAŞARI OLUR
Kampla ilgili konuşan Olcay, “Ben öncelikle şunu söylemek istiyorum. Kıran kırana dediniz, rekabet olan yerde başarı olur. Rekabet olmazsa başarı olmaz. Çünkü rekabet olmazsa belli oyuncular kesin oynayacak ya da oynamayacak. Rekabet olursa sezon içinde devam ederse herkes forma için elinden geleni veriyor. O yüzden de başarıl oluyor takım. İnanıyorum ki bu sezon çok farklı Trabzonspor görecek. Kimse için forma kolay olmayacak. Kolay olursa hedefimize ulaşmakta zorlanırız” dedi.
 
KUCKA ALIŞABİLDİ Mİ?
Olcay, Kucka ile ilgili gelen soruya, “2 tane milli takım oyuncusu bir ligdeler. Onlar yeterince destek çıkıyor. Biz de elimizden geldiği kadar destek çıkmak istiyoruz. Büyük futbolcu, bizim takıma da büyük katkıları olacağına inanıyorum. O da hazırlık kampına yeni katıldı. Fazla bir şey göremedim, bende dün idman yapmadım. İnanıyorum ki takım için başarılı olacak” ifadeleriyle yanıtladı
 
TARAFTARLARA MESAJ VERDİ
Taraftarlara da mesajlar veren Olcay, “İnşallah bu sezon ilk 10 haftada bizi destekledikleri gibi arkamızda dururlar. Bu sezon çok farklı Trabzonspor olacak ve taraftarlarımızla kolbastı oynayabileceğiz” diye konuşurken, Trabzonspor’a ilk transfer olduğunda aklında soru işaretleri var mıydı? Sorusunu da yanıtladı.
 
TRABZON’U BANA KÖTÜ ANLATTILAR
Olcay, “Ben Trabzon’a giderken soru işaretlerim vardı. İnsanlar bana Trabzon’u güzel anlatmıyordu. Orada çok zorluk çekersin gibi türlü türlü şeyler söylüyordu. Ben kararımı vermiştim, Trabzonspor’un futbolcusu olmak istiyordum. Trabzon’a gelişimde taraftarların insanların o kadar cana yakın olmaları, saygı duyması bakış açısı çok farklı. Ben inanılmaz mutlu oldum. Trabzon halkı futbol sevdasını çok içten yaşıyor. Biz de bunu gerçekten onlara karşılığını vermek istiyoruz. Sonuçta onlar bizi çok iyi destekliyorlar. Çok mutluyum. Trabzon’da ailemle hepimiz çok mutluyuz. O yüzden fazla söyleyecek bir şey bulamıyorum”

TATARFTAR BASKISI
Olcay, Trabzon’da maç kaybedilince taraftar baskısını normal karşıladığını belirterek, “Normal karşılıyorum. Sonuçta taraftar maç kaybedilince gelip seni alkışlamayacak. Onlar tepkisini koyacak. Biz de elimizden geldiğince kaybetmemeye çalışacağız. Taraftarlarla aramızda olan diyalog. Doğru bir şey ve yol. Onlar tepki verecek biz elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Taraftarlarımızla aramız çok iyi. Sezonun ikinci yarısına bakarsak taraftarlarımız stada geldi. Stadı doldurdu, önemli olan şu iyi bir hazırlık maçı geçirip ilk maçımızı kazanmak.
 
Bakarsak ben geldim Trabzonspor’a ilk yeni stadımızda oynadığımız ilk maçta inanılmaz destek vardı. Hemen sahaya yansıdı. 1-0 önde başladık. Tepkiler çok güzeldi, destek var. Sabırlılar şimdi o sabrın karşılığını verme zamana geldiğini düşünüyorum. Bu sene o sene diye cevap vermek istiyorum, bizim hedefimiz var inşallah o sene bu sene olur” dedi.
 
BEŞİKTAŞ MAÇINI KAYBETTİKTEN SONRA NELER HİSSETTİ
“Muhteşem sol ayağımı inşallah elimden geldiği kadar size izletmeye çalışacağım” diyerek sözlerine devam eden Bordo-Mavili oyuncu, 10 haftalık yenilmezlik serisinin ardından Beşiktaş maçını kaybetmesi sonrası neler hissettiği sorusuna, “O bizi biraz etkiledi. 10 maçtır kaybetmedik. Kaybetmediğimiz bir seri vardı. İnanıyorum ki o maçı kaybetmeseydik 17 maçı arka arkaya kaybetmeyecektir. Bizi üzdü, bizi biraz yaraladı. Ondan sonra hızlı toparlandık. Antalya maçı vardı. Orada hızlı bir toparlamaya girdik. Futbol bu, bazen çıkışlar olacak bazen inişler olacak. O bizi daha güçlendirdiğini düşünüyorum. Gelecek sezon için. Sonuçta kaybedersen yıkılmazsan, ayağa kalkmasını bilirsen demektir ki daha çok güçleniyorsun. O yüzden bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapıp derbileri de kazanmaya çalışacağız” dedi.
 
BEN TRABZONSPORLMUYUM
Milli takımla ilgili gelen soruya, “Ben Trabzonsporluyum. Orası da öyle ama ben şuan Trabzonsporluyum...” diyerek başlayan Olcay, söyle devam etti: “Milli takımla çok başarılıyız diye düşünüyorum. Eylül’de ki iki maçı kazanırsak Hırvatistan’a 1 puan kalmış olacak. O yüzden bu iki maç çok önemli çok kritik. Bu iki maçı kazanırsak Dünya Şampiyonasına gideceğimizi düşünüyorum”
 
TRABZON’DA HANGİ YEMEĞİ ÖZLÜYOR
Trabzon’da hangi yemeği özlediğine Olcay, “Bu aralar fazla yemek yemediğim için yemediğim için o şekilde düşünmedim. Kendi açımdan sıkıntı yaşıyorum yemekle ilgili. Takım arkadaşlarımdan farkına varıyorum. Yusuf mesela Trabzon’da olsam ne yerim diye düşünüyorum” dedi.

TÜRKİYE’DE HER FUTBOLCU ERSUN YANAL İLE...
Türkiye’de her futbolcunun Ersun Yanal ile sezon başı hazırlık kampı yapması gerektiğini kaydeden başarılı oyuncu, “30 yaşındasın dimi, sorusuna maalesef evet. Ben Beşiktaş’tan ayrıldığımda Trabzon’da futbolu bırakmayı düşünüyorum. Oradan gelişimde futbolu burada bırakmayı düşünüyorum. Ben 30 yaşında tam ideal yaşımda olduğumu düşünüyorum. Ersun hoca gibi bir hocayla çalışırsam daha uzun yıllar oynayacağımı düşünüyorum. Hazırlık kampı çok ağır geçiyor. Gerçekten Türkiye’de her futbolcunun Ersun hoca ile hazırlık kampı yaşaması gerek” diye konuştu.
 
YUSUF BÜYÜK TAKIMDA OYNUYOR ZATEN
Yusuf ile ilgili, “Büyük takımda oynar mı?” şeklinde ki tuhaf soruya ise Olcay, “Büyük takımda oynuyor zaten. Trabzon hariç büyük takımda oynar mı onu düşünmüyorum. Trabzonspor’da ayrılırsa Avrupa’da çok büyük kulüplerde olacak. Yusuf Yazıcı bence Türkiye’nin en yetenekli futbolcusu. Arda Turan gibi başarılı Türkiye’de oynayıp Avrupa’ya gidip orada başarıla olacağını inanıyorum. Onda gördüğüm yetenekleri Türkiye’de uzun zamandır bir çok futbolcuda görmedim” şeklinde yanıt verdi.