Ersun Yanal ısrarla onu istedi, yönetim Onazi transferinde büyük mesafe katetti. Trabzonspor, 24 yaşındaki Nijeryalı orta saha oyuncusuyla el sıkışırken, kulübü Lazio iknaya çok yakın.

 Sol beke İbanez’i, forvete ise Sheidaev’i transfer eden Bordo-Mavililer, artık tüm dikkatini öncelikli mevkiler üzerine yöneltmeye başladı. Bunlardan biri de orta alan. Buraya potansiyeli yüksek, dinamik bir isim almayı hedefleyen Trabzonspor, Ogenyi Onazi’yi hafta içinde açıklamaya hazılanıyor.
Teknik direktör Ersun Yanal’ın çok istediği Nijeryalı futbolcu için yönetim görüşmeleri hızlandırırken, oyuncuyla 3 yıllık mukavele konusunda el sıkışıldı. Kulübü Lazio’yla ise pazarlıklar kızışmış durumda. Onazi için ilk olarak 2.5 milyon Euro’luk bir teklif yaptığı öğrenilen Trabzonspor, teklifi artırdı.

Başkan açıklamıştı

İtalyanlar iknaya çok yakın. 24 yaşındaki futbolcuyu direkt olarak ilk 11’e monte etmeyi planlayan Yanal, artık müjdeli haberi bekliyor. Lazio ile 2018’e kadar sözleşmesi bulunan Onazi, geçen sezon toplamda çıktığı 22 maçta 2 gol atarken 2 de asist yapmıştı.

Savunma özelliği ön planda olan başarılı oyuncu, Nijerya Milli Takımı’nda da sürekli olarak forma giyiyor. Milli formayla 38 maça çıkan Onazi’nin ismi daha önce Beşiktaş’la da anılmıştı. Başkan Muharrem Usta, önceki gün katıldığı bir televizyon programında Onazi için “Görüşüyoruz. Taraftarlar sabırlı olsun” demişti.