Sezona iyi bir başlangıç yapmak ve Şampiyonlar Ligi play-off turunda deplasmanda oynayacağı Spartak Moskova maçı öncesi moral bulmak isteyen Kanarya, Elazığ'da bir haykli zorlanırken, sahadan mutlu ayrılmayı başaramadı.
Elazığ Atatürk Stadyumu'ndaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle İzmir'de oynanan mücadelede, Elazığspor adına Kamerunlu oyuncu Herve Tum, 50'inci dakikada ağları sarstı. Fenerbahçe'nin golü ise 64'üncü dakikada yeni transfer Dirk Kuyt'tan geldi.

Ev sahibinde Sedat Bayrak, 65'inci dakikada ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

TARTIŞILAN PERFORMANS

Hazırlık maçlarında iyi bir görüntü çizemeyen Fenerbahçe, FC Vaslui’yi saf dışı bırakıp Devler Ligi'nde tur atlamış, daha sonra TFF Süper Kupa'da ezeli rakibi Galatasaray’a 3-2 yenilmişti.

.TARTIŞMALI GOL

Fenerbahçe'nin beraberlik golünden sonra ortalık bir anda karıştı. Gol pozisyonu sırasında, suratına top gelen Elazığsporlu Bülent Ertuğrul yerde kaldı. Ancak hakem, oyunu devam ettirdi. Sarı lacivertlilerden Mehmet Topuz, top çizgisinin yanına kadar gelmesine rağmen topu dışarı atmayarak oyunu devam ettirdi. Futbolcu arkadaşının yaralanıp yaralanmadığı umrunda olmayan Topuz'a uyan diğer oyuncularda oyunu devam ettirdi. Hiç birinin aklına topu taca atıp yerde yatan Ertoğrul'un tedavisinin yapılması gelmedi. Ardından yine tartışmalı bir pozisyon gelişti. Baroni'nin topu elle düzelttiği iddialar arasında ancak Lig Tv kameraları pozisyonu yakından göstermeyince bu durum tam ve net bir şekilde seçilemedi. Bu sırada Hollandalı yıldız Kuy'ın golü geldi. Hakeme itiraz eden Sedat Bayrak, ikinci sarıdan kırmızı kart sonucu Elazığspor'u 10 kişi bıraktı.

ELAZIĞSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 1
Stat: İzmir Atatürk
Hakemler: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Ekrem Kan
Elazığspor: Ivesa, Adem, Bilica, Sedat Bayrak, Marvin, Köksal, Sezer Badur, Bülent, Julian Faubert (Dk. 73 Hrjove Spahija), Murat Kayalı (Dk. 76 Gökhan Emreciksin), Herve Tum
Fenerbahçe: Mert, Orhan Şam (Dk. 59 Cristian Baroni), Bekir, Egemen, Caner, Selcuk Şahin (Dk. 75 Milos Krasic), Mehmet Topal (Dk. 59 Mehmet Topuz), Kuyt, Stoch, Alex, Sow