Günebakış gazetesinde yer alan habere göre : Bordo-Mavililer’de Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve sportif direktör Süleyman Hurma’nın Onur’u kadro dışı bırakmasının ardındaki sır perdesi aralanıyor. Yönetimin amacının Onur’u Galatasaray’a satmak olduğu ortaya çıktı.
Trabzonspor’da Onur’un kadro dışı kalmasının ardındaki sır perdesi aralanıyor… Onur’un takımdan uzaklaştırmanın sebebinin transfer kaynağı yaratmak için Onur’un satılması olduğu öğrenildi. Trabzonspor’da Başkan ve yönetime yakın bir menajerden edindiğimiz bilgiye göre, Onur için Galatasaray’dan yaklaşık 12-14 Milyon Euro arasında teklif geldiği ve bu teklifi de sportif direktör Süleyman Hurma’nın başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bilgisi dahilinde kabul ettiği belirtildi.
Galatasaray’ın kendi kalecisi Muslera’yı 23 Milyon Euro’ya Liverpool’a satmayı planladığı buradan gelecek olan paranın da 12-14 Milyon Euro’su ile Onur Kıvrak’ı almayı planladığı öğrenildi. Galatasaray’ın Sportif direktör Süleyman Hurma’ya Onur için transfer teklifinde bulunduğu ve Hurma’nın da bu teklife evet dediği ifade edildi. Süleyman Hurma’nın daha sonra Onur’a, “Sana teklif var. Seni satmayı düşünüyoruz” dediği buna karşılık Onur’un ise, “Yurt içinden mi yurt dışından mı yurt dışındansa oturup konuşalım ama yurt içinden de dememiş olun” cevabını verdiği belirtildi.
Süleyman Hurma’nın ise, “Yurt dışından değil. Galatasaray’dan teklif var. Seni satacağız” dediği iddia edildi. Bunun üzerine Onur’un ise, “Kabul etmiyorum” sözüne karşılık, Hurma’nın, “Burada tek yetkili benim, ben ne dersem o olur” cevabını verdiği belirtildi. Bunun üzerine morali bozulan Onur’un otel çalışanları ile tartıştığı sırada Hurma’nın araya girdiği ve, “Sen takım kaptanısın. Hal ve hareketlerine, yürüyüşüne dikkat et” sözüne karşılık Onur’un da, “Ben bu takımın kaptanıyım. 9 senedir buradayım. Hiçbir yanlışım olmadı. Sana soracak değilim” cevabını verdiği iddia edildi.
 
Hurma’nın ise, bu durumda Onur’a, “Senin moralin bozuk antrenmana çıkma” demesi üzerine Onur da “Antrenmana çıkmayacaksam maça da çıkmamayım” sözünden sonra Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bilgisi dahilinde kamptan ayrılarak Türkiye’ye döndü. Onur’un kadro dışı kalmasının arkasındaki en büyük nedenin ise Onur’u Galatasaray’a satıp, gelen parayla transfer kaynağı yaratmak olduğu ortaya çıktı.