Geçmiş dönemlerde Egemen, Selçuk İnan ve Engin Baytar gibi önemli oyuncularını bedelsiz kaybettiklerini hatırlatan Şakar, artık böyle bir durumun yaşanmayacağını söyledi. Şakar, iç transferde tüm oyuncularıyla uzun süreli sözleşmeler yaptıklarını belirterek, "Bundan sonra taraftarların ve bizim uzun süre kafamız rahat olacak" dedi. Nevzat Şakar ayrıca, sözleşmesi uzatılan Onur Kıvrak'ın bonservis bedelinin de 7.5 milyon Euro olduğunu açıkladı.

Ligde 30 gole ulaşan Burak Yılmaz için henüz resmi bir teklif almadıklarını belirten Şakar, "Ancak Avrupa'dan bir çok kulübün Burak'ı izlediği kulağımıza geliyor" diye konuştu. Nevzat Şakar, dış transferde Şenol Güneş'ten bir istek gelmediğini de belirtirken, transfer komitesinin oyuncu izlemeyi sürdürdüğünü söyledi.

"Glowacki dönecek"

Sakatlığı devam eden savunmanın önemli ismi Glowacki'yle ilgili iddialara da cevap veren Nevzat Şakar, Polonyalı oyuncunun takımdaki yerini alacağını açıkladı.

"Glowacki geri dönmeyecek sözü tamamen yanlış" diyen Şakar "Şenol hoca kendisine izin verdi. Polonya'daki tedavinin ardından, Polonyalı oyuncuların tercihi olan Bayern Münih'in doktoruna gitti. Şu an onun yanında tedavi görüyor. Sakatlığı geçer ve yetişirse play-off'ta kendisinden yararlanacağız. Teknik kadro isterse sözleşmesini de uzatabiliriz" ifadelerini kullandı.

Şakar, play off'da iddialı olcaklarını ve takımına inandığını da sözlerini ekledi.

"Trabzonlu olmasam da Trabzonsporluyum"

Bordo mavili ekibin genç kalecisi Onur Kıvrak da, 5 yıllık yeni sözleşmeye imzayı atar atmaz Lig TV'ye konuştu.

Trabzon'da olmaktan çok mutlu olduğunun altını çizen başarılı file bekçisi "Ben Trabzon doğumlu olamayabilirim. Ama kendimi Trabzonlu gibi hissediyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. İmzayı attıktan sonra çok rahatladım. Bana yapılan yatırımlar karşısında kayıtsız kalamazdım. Şu an son derece mutluyum ve huzurluyum. Sakatlık öncesindeki formumu yeniden yakaladım. Tolga abiyle tatlı bir rekabet içinde olacağız. Trabzonspor'un iki tane iyi kalecisi var ve bu takımımız için önemli bir artı" ifadelerini kullandı.