Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Yılmaz Büyükaydın'ın imza töreninde yaptığı konuşmada, Ferhat ile daha önce imzaladıkları 3 yıllık sözleşmenin bu sezon sonunda sona ereceğini belirterek, ''Karşılıklı görüşmeler sonucu kendisiyle bir 3 yıl daha devam etme kararını hep birlikte aldık ve sözleşmeye de huzurunuzda imza attık'' dedi. Ferhat'ın kişiliğine, beyefendiliğine, oyunculuğuna inandıklarını ifade eden Büyükaydın, bu futbolcunun ilerleyen dönemde de kulübe katkı yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Ferhat Öztorun ise Trabzonspor'a ilk geldiği günden bu yana 2,5 yıllık bir süre geçtiğini belirterek, ''Bugün 3 yıllık sözleşmeye daha imza atmanın mutluluk ve onurunu yaşıyorum. Bu takımın başarısında pay sahibi olabilmek için daha fazla çalışacağımın sözünü veriyorum. İnşallah hepimiz için hayırlı olur'' diye konuştu.

Büyükaydın, bir soru üzerine kaleci Onur ile sözleşmesinin uzatılması konusunda yapılan transfer görüşmelerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Onur'un kulübümüz ile 2 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğunu belirten Büyükaydın, ''Menajerleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde rakamsal bazda astronomik boyutlar var. Kendisiyle de görüşüyoruz. Bu rakam makul seviyelerde olur anlaşırsak sözleşmesini daha da uzatma arzusundayız. Ama önümüze sunulan rakamsal boyut yüksek. Makul seviyede olursa, karşılıklı anlaşırsak sözleşmesini uzatma düşüncemiz var'' diye konuştu.