Milli Takım, 500. sınavını Danimarka karşısında verdi, skor önemli değildi.. Özel maçta bile tribünler gereken desteği verdi, Ay Yıldız'a olan sevgisinin ve desteğinin her zaman süreceğini gösterdi...

Karşılaşma 1-1'lik beraberlik ile sona erdi. A Milli Takımımızın golü 71. dakikada Mevlüt'ün ayağından gelirken, Danimarka'nın golünü Niclas Bendtner 65. dakikada penaltıdan kaydetti.

Karşılaşmada Gökhan Töre, Selçuk İnan, Kerim Frei, Alper Potuk, Umut Bulut, Soner Aydoğdu oyuna ikinci yarı dahil olurken, kaptan Arda Turan'ın gösterdiği etkili performans dikkatlerden kaçmadı.

A Milli Takımın tarihinde oynadığı 500. maç öncesinde Fatih Terim, Rüştü Reçber ve Hakan Şükür'ün ödüllerini vermek için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte anons edilen TFF Başkanı Yıldırım Demirören, taraftarların bir bölümü tarafından ıslıklandı.
Hadise'nin mini konseri ise taraftarlarların alkışını aldı.


DANİMARKA BASKILI BAŞLADI
Millilerimiz forvette Burak Mevlüt ikilisi ile oyuna başlarken, karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümünde Danimarka'nın yoğun baskısı ile karşılaştı. Topu 3. bölgeye taşımakta zorlanan futbolcularımız orta alan ve savunma arasındaki koordinasyon eksikliği göze çarptı. Rakip ilk yarının başlarında sağlı sollu ataklarla hızlı bir şekilde savunmamızın üstüne gelirken, rakibe pozisyonlar verdik. Orta alanda topa sahip olmakta zorlandığımız dikkatlerden kaçmazken, Danimarka forvetleri Bendtner ve Lorentzen, kanatlardan gelen ortalarda savunmamıza zor anlar yaşattılar.

KANAT BİNDİRMELERİ İMDÂDA YETİŞTİ
İlk yarının ikinci 15 dakikalık bölümünde oyuna genişlik kazandırarak top dolaştırmaya başalayan Millilerimiz, Gökhan Gönül ve solda Hasan Ali'nin bindirmeleri ile Danimarka yarı sahasına daha çok gitmeye başladı. Özellikle Arda'nın topa sahip olduğu dakikalarda Burak Yılmaz ve Mevlüt'ün kanatlara deplase olması sonucunda orta alandan daha çok futbolcuyla hücuma çıkmaya başlayan futbolcularımız Danimarka ceza sahasında tehlikeli olmaya başladılar.

ARDA OYUNA YÖN VERDİ
İlk yarının son bölümlerinde Arda'nın rakip savunma beklerini çizgide birebir kalarak geçmesi sonucu Burak ve Mevlüt'ü pozisyona sokmaya çalışan takımımız bu amacına 33. dakika ulaştı. Arda'nın sağ çizgide rakibin geçerek içeri yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde boş pozisyonda topla buluşan Nuri topa sağ ayağıyla tek vuruş yaparken, top Danimarka savunmasından geri döndü. Milli Takımımız'da Arda Turan hücumda en etkili oyuncumuz olarak göze batarken, Atletico Madridli oyuncumuz hücumda Danimarka savunmasına yaptığı baskıyla, hücum elemanlarımıza top kapma fırsatını tanımış oldu. İkinci yarının son dakikalarında oyundaki kontrolü tekrar Danimarka'ya kaptıran Millilerimiz, Niclas Bendtner'in savunma arkası yaptığı koşuları durdurmakta zorlansada ilk yarı iki ekibin golsü eşitliği ile sona erdi.

İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADIK
Teknik direktör Abdullah Avcı ikinci yarıya 2 oyuncu değişikliği ile başladı. Selçuk İnan ve Alper Potuk oyuna dahil olurken, Burak Yılmaz ve Mehmet Topla oyundan çıkan isimler oldular. Değişiklerin etkisiyle ikinci yarıya daha atak ve istekli başlayan A Milli Takımımız, ikinci yarının başlarında üstüste pozisyonlar bulmaya başladılar. Danimarka yarı sahasına çok adamla gitmeye başlayan oyuncularımız, Arda, Nuri ve Burak üçlüsünün uyumlu oyunlarıyla rakip ceza alanında tehlike yaratırken, tribünlerdeki taraftarlarımızı hareketlendirmeyi başardılar.

PENALTI GOLÜNE ENGEL OLAMADIK
Hücuma çok adamla çıktığımız dakikalarda, savunmada boşluklar vermeye başlayan Millilerimiz, dönen toplarda hızlı Danimarka hücumları ile karşı karşıya kaldı. Bu hücumlarda topları en uç noktada alan Bendtner, savunma oyuncularımızla birebir kalmaya başladı. Bu pozisyonlarda kalecimiz Onur, başarılı kurtarışlarıyla gole geçit vermedi. Karşılaşmanın 65. dakikasında ise Michael Krohn-Dehli, Selçuk'un müdahelesi ile ceza sahamızda yerde kalınca, penaltı vuruşunu gole çeviren Bendtner Danimarka'yı Milli Takımımız karşısında 1-0 öne geçirdi.



BERABERLİK GOLÜ MEVLÜT'TEN
Golden sonra beraberliği yakalamak için daha çok adamla rakip kaleye giden Millilerimiz, beklediği beraberlik golünü 69. dakikada buldu Danimarka ceza sahasında sol çaprazda topla buluşan Mevlüt, rakibini ekarte ederek sol ayağıyla çok sert bir vuruş yaptı ve ağları bulmayı başardı. Bu golle Millilerimiz durumu 1-1'e getirmeyi başardı. Golden sonra etkili oyununu sürdüren Millilerimiz orta alanda topa saha çok sahip olmayı başarırkeni hücumda yaptığımız baskı rakibin orta alanda top kullanmasını engelledi.

TOPA SAHİP OLMAYI BAŞARDIK
Oyunun son 10 dakikalık bölümünde iki ekipte orta alanda top kapma mücadelesi verirken, Milli Takımımızın bariz üstünlüğü gözden kaçmadı. Özellikle ikinci yarıda oyuna dahil olan Gökhan Töre, Selçuk, Kerim ve Alper'in etkili oyunları topun Millilerimizde kalmasını sağladı. Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında başka gol olmadı ve A Milli Takımımız 500. maçında Türk Telekom Arena Stadı'nda Danimarka ile mücadelesini 1-1 berabere kalarak tamamladı.

ONUR'UN PERFORMANSI
Maçta Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Onur'a ayrı bir parantez açmak gerek. Fazla top gelmemesine rağmen Onur, uzun bir aradan sonra çıktığı ilk milli maçında kalede güven verdi. Özellikle 11. dakikada Daniel Wass'ın sağ kanattan ortasında Christian D. Eriksen'e vuruşunda Onur topu başarılı bir şekilde çıkardı.  56. dakikada da Emil Larsen ceza sahası içerisinde Onur ile karşı karşıya kalırken burada vuruşunda da başarılı kalecimiz topu ayakları ile çıkardı.
Penaltıda ise Onur'un yapacak hiç bir şeyi yoktu. Selçuk İnan'ın yaptırdığı penaltıda Danimarkalı oyuncu başarılı bir vuruş ile topu ağlara gönderdi.

Türkiye: 1 - Danimarka: 1

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Felix Brych - Mark Borsch - Stefan Lupp

Türkiye: Onur Kıvrak, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Semih Kaya, Hasan Ali Kaldırım, Nuri Şahin (Dk. 84 Soner Aydoğdu), Arda Turan (Dk. 78 Gökhan Töre), Mehmet Topal (Dk. 46 Selçuk İnan), Caner Erkin (Dk. 66 Kerim Frei), Burak Yılmaz (Dk. 46 Alper Potuk), Mevlüt Erdinç (Dk. 84 Umut Bulut)

Danimarka: Stephan Andersen, Daniel Wass, Simon Kjaer, Kris Stadsgaard, Kevin Conboy, Nicolai Stokholm, Casper Sloth, Christian D. Eriksen, Michael Krohn-Dehli, Kasper Lorentzen, Nicklas Bendtner

Gol: Dk. 65 (pen.) Bendtner (Danimarka), Dk. 69 Mevlüt (Türkiye)