Trabzonspor'da yaşanan Onur krizinin ardından bir iddia daha ortaya atıldı. Fotospor gazetesinin iddiasına göre Trabzonspor Onur'u Roma'ya satmaya çalıştı. Ancak Bordo-Mavili kaleci Roma'ya gitmek istemeyince ipler koptu.. Ancak gazetenin bu iddiasına aksine hatırlanacağı üzere Onur, daha önce yaptığı açıklamalarda Trabzonspor'dan sadece Avrupa'da iyi bir takıma gitmek istediğini söylemişti... 

İŞTE GAZETENİN O İDDİASI: 
İddiaya göre İtalya'da transfer görüşmeleri için bulunan Süleyman Hurma, basına da yansıyan görüşmesinde Roma Sportif Direktörü Walter Sabatini ile Seydou Doumbia ile görüşme yaptı. Bu görüşmeyi bizzat Sabatini isterken, basına "Roma, Doumbia'yı Trabzonspor'a satmak istiyor" şeklinde yansıdı. Fakat aslında bu görüşmede Sabatini'nin Onur Kıvrak'ı istediği ve Doumbia ile Gervinho'yu takasta teklif ettiği ortaya çıktı.

Hurma bu teklifi Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na iletirken iyi bir pazarlık sürecinin sonunda Onur'u takas ile değil de 10 milyon Euro civarında bir rakama Roma'ya satabileceklerini aktardı. Bu bilgiler Onur'un kulağına gidince milli kalecinin cevabı, "Şampiyonluk kupasını kaldırmadan bir yere gitmek istemiyorum" oldu.

Bunun üzerine Hurma, Onur'a gitmesinin hem kendisi hem de Trabzonspor için iyi olacağını anlattı. Onur bir kez daha aynı tepkiyi verince ipler gerildi. Hatta milli kaleci Trier ile oynanan maçın devre arasında "zemin bozuk sakatlanmak istemiyorum" diyerek tepki koydu. Olayın patlak vermesine neden olan Szczesny'nin Arsenal'dan Roma'ya transferi oldu. Hurma, Polonyalı kalecinin transferinin bittiğini öğrenince adeta çılgına döndü.