Trabzon'un Karadeniz bölgesinde gıpta ile bakılan bir turist sayısına ulaştığını söyleyen Çavga, "sayın Balkanlıoğlu'nun yapmış olduğu açıklama çok vahimdir. Trabzon sadece Uzungöl ve Sümela'dan ibaret değildir. Trabzon 5000 yıllık tarihi bulunan Roma İmparatorluğu ve Osmanlı döneminde eyalet merkezi olmuş, Ortaçağ'da bir Rum imparatorluğuna başkentlik yapmış, doğal güzelliklerinin yanı sıra pek çok tarihi merkezi olan bir kenttir" dedi.

Çavga, şu şekilde devam etti:
"Sayın valimizin beyanlarındaki gibi Ortadoğu'dan gelen misafirlerimiz Sümela ve Uzungöl'ün varlığına gelmedi. Bu portföy yılların çalışması ile oluştu.Rahmetli valimiz Recep Kızılcık ın, Ortadoğu pazarı için başlattığı çalışmayı mevcut valimiz Sayın Abdil  Celil Öz, hız kesmeden devam ettirmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da Trabzon turizmi ile ilgili konulara müdahil olması ile Trabzon turizmi büyüyen ivmesine devam etmiştir. TKDK ve DOKA'nın desteklerini Trabzonlu yatırımcılar iyi değerlendirmiş ve Trabzon'a yeni konaklama ve hizmet tesisleri kazandırmıştır. TURSAB ve Turizm İl Müdürlüğümüzün sektörü düzenleme yönündeki çalışmalarına biz ve bizim gibi STK'lar destek olmuş ve şehrimizdeki hizmet kalitemizi en üst seviyeye çıkarmaya çalışmışız. Yani kısacası bir Sümela ve Uzungöl'ün Varlığına 400 bin turist Trabzon'a gelseydi oturdukları yerde Ordu'nun mavi bayraklı plajlarına ve yaylalarına da en az 200 bin turist gelirdi"

Ordu Valisi Balkanlıoğlu'nu Trabzon'u daha iyi tanıyabilmesi için Trabzon'da misafir etmeye hazır olduklarını söyleyen Çavga, yeni sezonun ikinci yarısının öncelikle başta Trabzon olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi.

VALİ BALKANLIOĞLU, TRABZON İÇİN NE DEMİŞTİ: 
Trabzon’a yılda 260 bine yakın Arap turist geliyor. Trabzon’un sadece Sümela ve Uzungöl’ü var. Bizim ise yaylalarımız, derelerimiz, mavi bayraklı plajlarımız var. Tanıtım çalışmalarımızı azami bir şekilde sürdürüyoruz.