1975-76 sezonunda Hüseyin Avni Aker'de Trabzonspor'un 2-0'lık galibiyeti ile başlayan rekabette bugüne kadar oynanan 19 maçta bordo-mavililer 12 galibiyet elde ederken, rakibi ise 2 galibiyet elde etti. Taraflar 5 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldılar. Trabzonspor'un attığı 31 gole, Orduspor 7 golle yanıt verdi. İki takım arasında Trabzon'da oynanan ilk maçta bordo-mavili takım rakibi Orduspor'u 4-1 mağlup etmişti.

Trabzonspor, Orduspor ile Ordu yaptığı 9 maçta üstün olan taraf oldu. Bordo-mavililer deplasmanda rakibi ile oynadığı 9 maçta 3'er galibiyet ve beraberlik elde ederken, 2 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Söz konusu maçlarda bordo-mavililer 8 gol atarken, kalesinde ise 6 gol gördü.

Karadeniz'in iki güzide kulübü Trabzonspor ile Orduspor 27 yıl aradan sonra Ordu'da karşı karşıya gelecek. İki takım en son Ordu'da 11 Kasım 1985'de Orduspor'un 1-0 galip geldiği karşılaşmada mücadele etmişlerdi.

Trabzonspor, Orduspor ile yapacağı maç için bugün öğleden sonra karayoluyla Ordu'ya gidecek. Sabah yapılacak antrenmanın ardından saat 15.30'da otobüsle yola çıkacak olan bordo mavililer akşam saatlerinde Ordu'ya varacak ve kamp yapacağı otelde maç saatini beklemeye başlayacak.