Ampute Futbol Takımı, Türkiye Engelliler Federasyonu deplasmanlı 1. ligde mücadele ediyor. Antrenörlüğünü Tayfun Serdar ile kulüp yöneticiliğini Zeki Sancak’ın yaptığı Ampute Futbol Takımı Süper Lig’e çıkmayı hedefine koydu. 
Engelli sporcuları futbol oynama imkânına kavuşturan Ampute Futbol Takımı Trabzon’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Ampute Futbol Takımı’nın ASKF Tesisleri’ndeki antrenmanını izleyen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, böyle bir takımı Trabzon’a kazandırmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Türkiye Engelliler Federasyonu Deplasmanlı Ampute Futbol Takımı kurduk bu yıl 1.Ligde mücadele ediyor hedefimiz Süper lig Antrönörü Tayfun Serdar Külüp yöneticisi Zeki Sancak

Engelli dostu belediye olarak amaçlarının her alanda engelleri sosyal yaşama katmak olduğunu belirten Başkan Genç, “Engelli vatandaşlarımızın spor yapabildiğini göstermek, onların sportif faaliyetlerde aktif olarak yer almasını sağlamak için şehrimizde bir ilk olan Ampute Futbol Takımı’mızı kurduk. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için engelli vatandaşlarımıza yönelik meslek edindirme kursları, engelli arabası dağıtımı, engelli otobüsü gibi pek çok uygulamaya imza attık. Böylece engelli vatandaşlarımıza istihdam imkânı yaratarak ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı oluyoruz. Diğer yandan da ulaşım kolaylıklarını sağlamak için engelli otobüsümüzü hizmete soktuk. Şimdi futbol takımımızı kurarak engelli vatandaşlarımızın sportif faaliyetlerine destek oluyoruz. Sporcularımız, bu sayede aktif olarak futbolla ilgilenerek hem beden sağlıklarını, hem de aralarındaki dostluk ve arkadaşlık bağlarını geliştiriyorlar.” diye konuştu.