Trabzonspor'un gönderilecek oyuncular listesinde yer alan yer alan Oscar Cardozo'nun yeni adresi belli olmak üzere.Yunan basınında yer alan haberlere göre Paraguaylı forvetin sıradaki durağı Olympiakos olacak. 
 
Kırmızı-beyazlı ekibin başında bulunan Paulo Bento'nun, 33 yaşındaki futbolcu için talepte bulunduğu ve yönetimin bu transferi bitirmek için harekete geçtiği bildirildi. Portekiz Milli Takımı'nın eski teknik direktörü olan Bento'nun, kendisinin o takımı çalıştırdığı dönemde Benfica'da fırtına gibi esen Cardozo'yu yakından tanıdığına dikkat çekildi. 
 
Meksika'yı istemedi 
 
Oscar Cardozo için bir Meksika kulübünden teklif geldiği ancak Trabzon yönetimi buna sıcak baksa da yıldız futbolcunun bunu istemediği belirtildi. Oyuncunun, futbol hayatını Amerika kıtasında sürdürmeye sıcak bakmadığı ifade edildi. 
 
Cardozo sevinçle karşıladı 
 
Avrupa'da devam etmekten yana olan Cardozo'nun Olympiakos'un teklifini sevinçle karşıladığı ortaya çıktı. Yunan ekibinin oyuncunun menajeriyle iletişime geçtiği ve olumlu yanıt aldığı kaydedildi. Kulübün oyuncuya sunduğu şartların da yaşına göre oldukça iyi olduğu vurgulandı.