Türkiye Futbol Federasyonu’nun şike davasındaki son gelişmelerle ilgili bilgileri isteyen UEFA yetkililerine apar topar hazırladığı özel bir dosyayı yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu ile birlikte İsviçre’ye gönderdiği öğrenildi. Federasyon yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu tarafından hazırlanan dosyada şike soruşturmasında adı geçen takımlarla ilgili ayrıntılı bilgilere yer verildiği ifade edildi. UEFA’nın bu çok özel dosyadaki raporları inceledikten sonra şike soruşturmasında adı geçen takımlarla ilgili çeşitli yaptırımlara gidebileceği ileri sürüldü.

Infantio uyardı

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ise, ülke futbol federasyonlarını, şikeye karışanlara karşı gerekli adımları atmaları ve sıfır hoşgörü politikasını benimsemeleri konusunda uyardıklarını söyledi. Infantino, Türkiye’deki
şike skandalına bulaşan futbol kulüplerini, gelecekte düzenlenecek UEFA organizasyonlarından men etmek gibi bir planları olmadığını, ancak bütün kulüplere aynı şekilde uygulanan kuralların bulunduğunu belirtti. Şike bahsinde adı geçen karşılaşmaların, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, gerekli önlemleri alması için yetki alanına giren karşılaşmalar gibi göründüğünü kaydeden Infantino, “Türkiye Futbol Federasyonu ile temastayız. İhtiyaç duyulması halinde gerekli adımları atmakta kesinlikle tereddüt etmeyiz” diye konuştu.