Bir klasikle başlayalım; hazırlık maçlarının sonucu değil, takımın durumunu görmek önemlidir! Doğru. Özellikle de Trabzonspor’un ligi  devam eden bir ekiple 10 gün sonra Avrupa’da ön eleme oynayacağını düşünecek olursak. Bordo- Mavililer’in yeni hocası Mustafa  Akçay’ın söylemleriyle eylemleri paralel gidiyor. Herkese eşit şans vereceğini söyledi, veriyor. Cech ve Emerson’un vasat altı olduğu  dün gecede Henrique biraz zorladı, bir asist yaptı, hücuma hareket kattı. O asistte, 21. dakikada genç Abdülkadir’in yaptığı akıl dolu  vuruşu da, aynı oyuncunun sahada kaldığı süre boyunca yaptığı ustaca işleri de söylemek lazım. İlk 45 dakikada rakibine tek pozisyon  vermeyen Trabzonspor, ikinci yarıda da oyunun hakimiydi. Evet, hazırlık maçının skoru önemli olmaz ama morali olur.  Adrian’ın getirdiği, Batuhan’ın bıraktığı topu 72’de ağlara bırakan Volkan da o morali 2-0 ile perçinledi. Şimdilik tek gerçek Kabala ile  kağıt üzerindeki kalite farkı sahaya da skora da yansıdı, arada aynı farkların bulunduğu Derry kapışmasına kısa süre kala.

Göze Batanlar

Abdülkadir: Savunma yönüne katması gerekenler olduğu kesin. Topsuz oyunda zaman zaman kayboluyor. Ancak topu ayağına  aldığında farkı ortaya çıkıyor. Attığı gol dışında topla buluştuğu her pozisyonda dikine gidişleri, oyuna şekil verişiyle kalabalık orta  alanı zorlayacak gibi.

Olcan: O da Colman gibi farklı işler yapmaya başladı bu kampta. Eskisi gibi kanada gömülüp top ve inisiyatif almaktan kaçınmıyor.  Bol bol şut denedi, rakiplerini yordu, sona doğru yoruldu. Ama farkını ortaya koyanlardandı.

Henrique: Oynar gibi değilde böyle oynamak isterse takımda yer bulabilir. Dün gece uzun bir aradan sonra ilk kez geldiği günlere  yakındı. Yeni bir forvet gelmeden bu şansları iyi kullanması şart.