Türkiye’de ırkçılıktan ceza alan ilk futbolcu olan Emre Belözoğlu, Roma’da oynanacak olan “Barış için Dinler Arası Maç” organizasyonuna katılacak.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco ve Arjantin futbolunun efsane isimlerinden Javier Zanetti'nin aldığı ortak karar üzerine, Roma Olimpiyat Stadı'nda dünya barışı için uluslararası bir karşılaşma gerçekleştirilecek.

Dünya çapında farklı dinlere inanan sporun önde gelen isimlerini bir araya getirecek olan karşılaşmada, sahalara veda etmiş ve aktif futbol oynayan isimler yer alacak. Sahada yer alması için davet edilen isimler arasında Crisitano Ronaldo, Lionel Messi, Gianluigi Buffon, Zinedine Zidane, Roberto Baggio, Andrea Pirlo, Yuto Nagatomo ve Samuel Eto'o gibi isimler bulunurken, halihazırda Inter'in başkan yardımcılığını yürüten Javier Zanetti de karşılaşmada yer alacak.

Aslında buraya kadar her şey normal ancak Türkiye’den davet edilen isim Emre Belözoğlu olunca durum bir hayli garipsendi. Emre Belözoğlu, hatırlanacağı üzere Fenerbahçe – Trabzonspor maçında Zokora’ya yaptığı ırkçı hareket iddiasıyla hakkında dava açılmıştı. Açılan davanın sonunda  Belözoğlu, Zoora’ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesi ile 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.