Fanatik Gazetesi'nin haberine göre, Galatasaray’ın transfer gündeminde oldukça hareketli anlar yaşanıyor. Aslan'ın transfer listesinde 1 numarada yer alan Burak Yılmaz'ı artık Trabzonspor da gözden çıkarmış durumda. Sezonu mutlu sonla tamamlayan ve hiç vakit kaybetmeden gözünü Şampiyonlar Ligi’ne çeviren Sarı-Kırmızılılar dört koldan taarruzu sürdürüyor. Bu doğrultuda transfer listesinin 1 numarasında yer alan Burak Yılmaz hakkında kulübü Trabzonspor bir açıklama yaptı. Bordo-Mavililer’in asbaşkanı Nevzat Şakar, Burak’ın dürüst, beyefendi bir kişiliği olduğunu belirterek, “Sözleşmesindeki para ödenirse gider. Ama şu ana kadar herhangi bir kulüpten bize gelen bir şey olmadı. Şu anda bizden bir talep yok. Kendisi de profesyonellerimize, bir an önce dinlenip yeni sezonu takımla birlikte açmak istediğini söyledi” dedi.

Avrupa’dan yakın takip

Ligi 33 golle tamamlayan ve performansıyla Avrupa kulüplerinin de dikkatini çeken Burak Yılmaz’ın kontratında ‘5 milyon Euro getirirse serbest kalır’ maddesi bulunuyor. 27 yaşındaki futbolcu ise tatil için Milano’ya giderken, transfer tekliflerini İtalya’da değerlendirmeyi düşündüğü öğrenildi.

MİNİ YORUM

Burak Yılmaz’ın yetkili menacerlerinden olan Ogan Tarhan, gelişmeleri FANATİK’e değerlendirdi: “Evet, teklifler var. Kulübe gitmiş bir öneri ise yok. Zaten şu an için buna ihtiyaç da yok. Çünkü mukavelesinin şartı belli. Bu noktada en önemli şey Burak’ın bir karar vermesi. Evet, çok teklif var. İngiltere’den İspanya’dan özellikle. Fakat Burak bulunduğu noktayı, yani Trabzon’u da çok önemsiyor. Çünkü burada yaptıkları ortada, çok seviliyor, değer görüyor. Burak’ı isteyen Avrupa kulüpleri için 5 milyon Euro zaten büyük bir meblağ değil. Burada Burak bir karar verecek. Hangi ülkeye gidecek, hangi şartlarla gidecek. Bunlar için biraz zaman gerekiyor, en azından 1 hafta 10 gün hiçbir şey netleşmez. Galatasaray ile henüz bir konuşmamız olmadı. Yakıştırılması, düşünülmesi normaldir. Şimdi olmadı ama önümüzdeki günlerde olmayacağı anlamına gelmez. Burak’ın biraz zamana, kafasını toplamaya ihtiyacı var.”

KAYNAK: FANATİK