Trabzonspor ve Beşiktaş’ta yaşadığı şampiyonluklarla efsaneleşen futbolculardan Serdar Bali, sezon sonu Fenerbahçe forması giyecek olan Mehmet Ekici’ye sert tepki gösterdi. İstanbul Kartal’da bulunan Egebilim Koleji’nde panelde konuşan Serdar Bali, “Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın bana anlattığına göre Mehmet verdiği sözde durmamış” dedi.

Serdar Bali, son dönemde çok konuşulan olayın detaylarını şöyle anlattı: “Sözleşme uzatma teklifini kabul etmeyen Mehmet, başkana “İstediğim parayı size söyleyeyim. Bunu kim verirse ona giderim, takım farketmez’ diyor. Fenerbahçe ile görüşülüyor. Bu sırada Aatıf, Paris’te doğduğu için Trabzon’u beğenmeyip gelmeyince, Beşiktaş ile içinde Olcay’ın da olduğu bir pakette anlaşılıyor. Mehmet’e de istediği para veriliyor. O da kabul ediyor. Ama babası gidip Fenerbahçe ile anlaşıyor.”

ALDIĞI PARAYI İADE ETMELİ
Trabzonsporlu Eski Futbolcular Derneği’nin kurucu başkanı olan Serdar Bali, Mehmet Ekici’nin ligin ikinci yarısında aldığı parayı da iade etmesi gerektiğini savundu: “Eğer düzgün bir futbolcu ise şu anda oynamadan aldığı parayı almamalıdır. Yıldız olabilirsin ama önce adam olmak gerekir. Trabzon’da 1.5 yıl boyunca insanın yüzü bir kere bile  gülmez mi! Profesyonellik para peşinde koşmaktır tamam ama adamlık da başka bir şeydir. Mehmet Ekici Trabzon’da pek iyi izler bırakmadı, en azından giderken imajını düzeltsin, hak etmediği parayı almasın.”

TRABZON İLE FENERBAHÇE BİRLİKTE YÜRÜMELİ
Trabzonspor ve Beşiktaş’ta yıllarca oynayan Serdar Bali, babası Zekeriya Bali’nin Fenerbahçe’de oynaması nedeniyle Sarı-Lacivertli kulübe sempati beslediğini açıkladı. Bali, “Trabzonspor ile Fenerbahçe bence birlikte yürümeli. İki kulüp arasındaki gerilim artık bitmeli” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’nin basketboldaki başarısının mimarının Aziz Yıldırım olduğunu da söyleyen Serdar Bali, “Diyorlar ki, Aziz başkan karışmadığı için basketbol başarılı. Parayı başkan veriyor, nasıl karışmayacakmış? Futbolda her sene şampiyon olacaksın diye bir şey yok. Bence Aziz Yıldırım başarılı” ifadelerini kullandı.

SERDAR BALİ HAYATINI ANLATIYOR
Çok yakında “Ben Serdar Bali, bordo-mavi hayatımın siyah-beyaz hikayesi” isimli biyografisini piyasaya sunacak olan ünlü futbol adamı, “Kitapta her şeyi yazdım. Fenerbahçe’den aldırdığım Ali Kemal Denizci’ye Beşiktaş’ın yanlışlıkla 100 bin lira fazla para verdiği anıya kadar her şeyin tarihe geçmesini istedim. Fenerbahçe ile imza masasından niye kalktığımı da ekledim” dedi. (Karar)