CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde doğup-büyüdüğü Yomra ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyen Pekşen, daha sonra Ortahisar ilçesinde Taşbaşı ve Çömlekçi semtlerinde esnaf ziyaretinde bulundu.
Pekşen, esnafın AK Parti iktidarı döneminde kaybettiğinin farkında olduğunu belirterek "Özellikle Trabzon olarak turizmde büyük bir pazar kaybı yaşadığımızı herkes altını çizerek söylüyor. Geçmişte şehrin ekonomisini ayakta tutan Ruslar, Gürcüler ve Azeriler artık yok. Bölge insanının ekonomik lokomotifini sağlayan turizm bu kentten uzaklaşmış. Bir tek o değil, bu kentin ekonomisine büyük bir katkı sağlayan liman ne yazık ki bu kentten çekip gitmiş. Orada çalışan binlerce TIR’cı bu şehre ekmek taşırken, sanayinin de lokomotifi olarak görev yapmıştı. İran ile Türkiye’nin hangi nedenle kavga ettiği bilinmemesi üzerine İran ile yapılan liman taşımacılığı bitmiş bu da şehre ağır bir ekonomik külfet olarak geri dönmüş. Trabzon’un hiç bir ilgisi olmamasına rağmen yaşanan bir takım cinayetler ve olaylar nedeniyle bu şehir faturayı ağır ödemiş. Buraya gelmesi gereken Avrupalı turistler, bu kentin tacirleri şehirden uzaklaşmışlar. Trabzon AK Parti döneminde kaybeden bir şehir olmuş. Taşbaşı ve Çömlekçi’de 300 civarında esnaf gezdik ve içeride toplam 3 tane müşteri görebildik. Esnafın durumu içler acısı. Benden şunu istiyorlar, ’Bu şehri tarihte olduğu gibi olması gereken yere taşıyın’ ben de bu görevi şerefle yapacağımı onlara söylüyorum. Artık Trabzon ağır faturalar ödeyen bir şehir olmayacak. Buna hiç kimse cesaret edemeyecek" ifadelerini kullandı.
"BU ŞEHİR İÇİN 7 HAZİRAN’DAN SONRA İRAN’A GİDECEĞİM"
CHP olarak yaptığımız projeler ülkenin gerçekleriyle örtüştüğünü belirten Pekşen, "CHP döneminde Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız. Bugünkü ortamda bu karşılık buluyor. Buna çok büyük bir ihtiyaç var. Bir Esnaf Bakanlığı ivedilikle kuracağız. Esnafımızın vermiş olduğu vergi kadar faizsiz kredi vereceğiz ve bunu karşılayacağız. Esnafa sicil affı getireceğiz. İcra takiplerinin faizlerinin yüzde 80’ni sileceğiz. Trabzon için ayakları yere basan projelerimiz var. Bu projelerimiz içinde turizm çok önemli bir yer tutuyor. 7 Haziran seçimlerinden çıktıktan sonra ivedi olarak İran’a bir seyahat yapmamız gerekiyor. Limanın bir an evvel harekete geçmesi bu şehrin ekonomisinin yeniden canlanması için önemli. Rusya ile ikili ilişkileri ekonomik yönden geliştirecek yeni bir diyaloğu başlatacağız. Bunu hızlı bir şekilde üstlenip yapacağım" şeklinde konuştu.