Son olarak Fenerbahçe'yi çalıştıran Aykut Kocaman, Trabzonspor - Fenerbahçe maçını değerlendirdi. Trabzonspor’un şampiyon olduğu 2010-2011 senesinde ‘Penaltılar irdelensin’ diyerek olayların fitilini ateşleyen Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin neredeyse resmi yayın organı Hürriyet’te soruları yanıtladı. 

Trabzonspor’un dün akşam Fenerbahçe karşısında iyi bir oyun ortaya koyduğunu ifade eden Aykut Kocaman, “Trabzonspor'un maçı istediği gibi götürmesinde en önemli etken Fenerbahçe'nin kenar oyuncuları Caner ve Gökhan'ın oyuna yeterince girememesiydi. Bu Trabzonspor'un başarısıydı, o bölgeyi çok iyi kapatıp tedbirlerini çok iyi almışlar. Trabzonspor Teknik Direktörü Halilhodzic ve İsmail Kartal maça çok iyi çalışmışlar. Rakiplerini her ayrıntısıyla iyi analiz etmişler.

Trabzonspor büyük bir değişim gösterdi. 4 resmi maç yaptılar ve arka arkaya oynayan 11'leri yok. Bu açıdan maça dezavantajlı çıktılar.. Uyum sorunu yaşanacağı maç öncesi hissediliyordu.

Yeni oyunculardan oluşan ve kazanmayı çok isteyen bir Trabzonspor vardı sahada. Bir taraftan da oyunu kontrol etmeye çalışan bir Fenerbahçe. Olmayan şeyler neydi? Fenerbahçe'nin Gökhan'ı ve Caner'i oyuna sokamaması en büyük dezavantajı oldu. Trabzonspor kanatları kapatmıştı. Fenerbahçe'nin atakları daha fazla merkezde gelişmeye başladı. İkinci devre Trabzonspor'un en çok istediği şeyi sundu. Yani Fenerbahçe'nin orta alandaki top kayıpları.

Trabzonspor'u da tebrik etmek gerek. Gol bulamasa da gol yemeyen bir takım. Son derece mücadeleci ve defansif anlamda uyum sorununu atlatmış görünüyorlar. Kanatları çok iyi kapattılar.” Dedi.