61SAAT SPOR SERVİSİ-Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun yanlı tavırları Trabzonspor olunca bir kat daha artıyor. Bu durumun son örneği ise Bursasporlu Josue’nin gördüğü kırmızı kart oldu. Kardemir Karabükspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Josue, Trabzonspor maçında oynayamayacağı için ikinci sarı karttın kırmızı kartla oyun dışı kalarak Trabzonspor maçında oynamaya hak kazandı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonunun PFDK’sı bu durumu görmezden gelerek Josue’ye ceza verme gereği duymadı.

Maç sonunda Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, “Trabzonspor maçında oynamak istediği için ikinci sarıdan kırmızı kart gördü” açıklamaların da yok sayan PFDK, konu Trabzonspor olunca yine kendinden bekleneni yaptı.

PFDK, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübü sporcusu JOSUE FILIPE SOARES PESQUERIA hakkında bilinçli kart görme nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,”

Ancak aynı PFDK, yine aynı maçta yine aynı gerekçe ile kırmızı kart gören Mabiala konusunda kendiyle çelişti. Bu futbolcuya bilinçli kart görmesinden dolayı 2 maçtan men cezası verdi.  Mabiala konusunda da Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, “"Mabiala 2. sarıyı kupa maçını düşünüp bilerek mi gördü" sorusuna, "Evet, öyle" yanıtını vermişti.

PFDK, Mabiala ilgili şu açıklamayı yaptı: “Aynı müsabakada KARDEMİR KARABÜKSPOR Kulübü sporcusu LARRYS DESTIN MABIALA'nın bilinçli kart görmesinden dolayı takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Cezanın infazının çift sarı kart görmesi nedeniyle oynamaması gereken ilk müsabakayı takiben başlatılmasına”

İki teknik adamın söylemlerinin bu kadar açık olmasına rağmen iki oyuncuyla ilgili bu denli kendiyle çelişen bir karar vermesi ise PFDK’nın ciddiyetini de ortaya koyuyor…