Türkiye Futbol Federasyonu'na yönelik eleştirileri nedeniyle dün tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edilen Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in cezası belli oldu.
PFDK, bugün yaptığı toplantı sonrası Sadri Şener'e 21 gün hak mahrumiyeti cezası verdiğini açıkladı. Öte yandan Trabzonspro Kulübü'ne ise sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle 50 bin TL para cezası verildi. 

İşte PFDK'dan yapılan açıklama...
"TRABZONSPOR A.Ş.'nin, 13.08.2012 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yer alan sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle takdiren 50.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)
Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş. başkanı SADRİ ŞENER'in, 13.08.2012 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yer alan sportmenliğe aykırı açıklamalar ve sonraki benzer açıklamaları nedeniyle takdiren 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 15.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu) karar verilmiştir.

AYKUT KOCAMAN VE GALATASARAY'A PARA CEZASI
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ayrıca, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerine para cezası verdi.
Kurul, Aykut Kocaman'a Süper Kupa maçındaki müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 10.000 TL para cezası verdi.  

Kurul, Galatasaray'a 75.000, Fenerbahçe'ye 15.000, Trabzonspor'a ise50.000 TL ceza verdi.