PFDK'nın verdiği kararları Hürriyet yazarlarına sorduk işte verdikleri cevaplar;

ERTUĞRUL ÖZKÖK

Bugün itibariyle bir Türk vatandaşı olarak Aziz Yıldırım "neden içerde?" sorusunun cevabını öğrenmek istiyorum. Bunu ikna edici bir cevapla açıklamaları lazım.

MEHMET ALİ BİRAND

Federasyon kendine verilen görevi yerine getirdi. Böylece hem uluslararası kurallara ters düştü hem de kamu vicdanına aykırı garip bir karar aldı. Demek ki savcının  binlerce sayfalık iddianamesi bomboşmuş, yalanla dolanla doluymuş ve Türk futbolu yıllardan beri pürüpakmış. Bütün yalan rüzgarını estiren de bir iki kişiymiş. Komik üstü bir durumla karşı karşıyayız.

YALÇIN BAYER

Adaletin hali ortada. Buna bir de Futbol Federasyonu eklendi. Federasyonun bundan sonra UEFA'da saygınlığı kalır mı? Sen adamları içeri tıkıyorsun 10 ay sonra ikisi hariç diğerlerine takipsizlik veriyorsun. Bu adaletinden sonra senin futboluna kim güvenir?

KANAT ATKAYA

Bu belli bir plan çerveçesinde uygulanan ve en az hasarlı şekilde atlatılacak cezalar verildi.
Kimsenin mutlu olmadığını göz önünde bulundurmak lazım. Haksızlığa uğradığını düşünen ve bu sezondan memnun, tatmin olmayan kitleleri ikna etmek kolay olmayacak.Kafada "niye?" diye başlayan onlarca soru belirdi. Herhalde tek dilek bu sezonu hatırlamamak olacaktır.

HAKAN ÜNSAL

Daha önceden söylenenler doğruymuş. Benim için şaşırtıcı olmadı. Çünkü bu aylar öncesinde söylenerek insanlara empoze edilmişti, herkes buna alıştırılmıştı. Mantıken yanlış bir karar. Kulüp yöneticisi zaten kulübün temsilcisidir. Bunlar onu bağlamaz gibi bir mantık doğru değil. Bu cezalarla "Bundan sonra şike teşvik yapılacaksa direkt olarak yapabilir. Yürüyün" mesajını verdiler.

İLKER YASİN

Mehmet Ali Aydınlar yönetiminin ardından Yıldırım Demirören Başkanlığı'ndaki TFF, tarihi bir yanlışlığa imza atıyor. Bir önceki federasyon Etik Kurulu raporlarını gözardı etmek UEFA Başkanı Platini'yi bile "Yeterli delil vardır" noktasına getiren bütün bu akışın sonrasında şimdi Türk futbolu tertemiz demek futbolumuzun geleceğine ve önümüzdeki nesillere yapılan haksızlıktır.
Türk futbolu temizse 3 Temmuz'dan bu yana içeride yatan insanların suçu ne? PFDK'nın vermiş olduğu hak mahrumiyetlerinin anlamı ne? Bu federasyon belki siyasi erkin ve telkinleriyle Türk futbolunun dünyadan kopmamasına temizleme operasyonuna girişti. Temizliğin gerçek bir arınma mı veya suçlara bir makyaj mı olduğunu yakında göreceğiz.  Türk futboluna ne getireceğini gelecek günlerde göreceğiz.

BİLGİN GÖKBERK

Daha iyisi bulunana kadar en iyisi şimdilik bu...
Bence.
***
80 küsur yıllık TFF...
Yıldırım Bey'in sayesinde...
80 küsur günde TFFT oldu.
***
Türkiye Futbol Federasyonu Tiyatrosu..