Platini: Merak Etmeyin, Kimsenin Hakkını Kimseye Yedirmeyiz

Platini ise, “Hayır, öyle olmayacak. Siz merak etmeyin. Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. Gerekli mesajları zaten verdik” dediği belirtildi. Platini’nin ayrıca Şener’i 19 Mayıs 2012’de oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finaline davet ettiği öğrenildi.

Şener ile özel görüşmede “Türkiye’de büyük balık küçük balığı yemeye çalışıyor” sözleri üzerine Platini, “Buna izin vermeyiz” derken, Devler Ligi finaline Şener’i davet etti. Trabzonspor’a UEFA’dan tam destek. Türkiye’de şike soruşturması sonrasında Şampiyonlar Ligi’ne Trabzonspor’un gitmesine rağmen Federasyon’un aylardır ertelediği kupa kararı için UEFA Başkanı Michel Plati’nin Trabzon’a güvence verdiği belirtildi. UEFA Kongresi için İstanbul’a gelen ve “Şikeye sıfır tölerans” mesajı veren Platini ile görüşen Şener, hakları konusunda rahatsızlığını dile getirdi.

Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’in de bulunduğu UEFA için özel yemeğine katılan Şener, Platini’ye "Sayın başkan burada büyük balık küçük balığı yutmaya çalışıyor, böyle bir durum söz konusu" dedi. Bu sözler üzerine Platini de Sadri Şener'e, "Yok, hayır öyle olmayacak. Siz merak etmeyin. Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. Bu konuda gerekli mesajları zaten verdik. Federasyon karar vermezse, biz gereğini yaparız" diye cevap verdi.  Şampiyon sensin daveti Platini’nin daha sonra 19 Mayıs 2012’de oynanacak Şampiyonlar Ligi finaline Şener’i davet etti. Bu maçlara UEFA, bir önceki yılın şampiyonu takımların başkanlarını davet ediyor olması, Platini’nin Şener’i çağırmasının “Geçen yılın şampiyonu Trabzonspor’dur” mesajı vermesi açısından büyük önem taşıyor.

Şener’in Platini’nin bu sözleri üzerine oldukça rahatladığı belirtilirken, Platini’nin ayrıca Federasyon Başkanı Demirören’e şike dosyası ile ilgili kısa sürede karar alınmasının talimatını vererek, “Biz devreye girersek, bundan Türk futbolu daha büyük zarar görebilir. Bunun için adil bir kararı kısa sürede verin” dediği belirtildi.