Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın farklı ülkelerde oynanması kararı sonrası, ev sahipliği yapacak şehirlerin seçiminin, taraftarlar düşünülerek yapılacağını söyledi. Platini, "Taraftarların 51 maçlık programı takip edebilmesi için tüm Avrupa'yı dolaşması söz konusu olamaz. Akıllı bir çözüm ihtiyacımız var. Taraftarı çok fazla seyahat ettirmeyeceğiz" diye konuştu.

53 ÜYEMİZİN 52'Sİ BİZİ DESTEKLEDİ
Platini, Polonya ve Ukaryna'daki 2012 Avrupa Şampiyonası'na 50 Fransız, 70 İspanyol taraftar geldiğini görünce sorunu anladıklarını belirtip, "Artık şampiyona taraftarın ayağına gidecek. Şampiyonanın 24 ülkenin katılımıyla farklı ülkelerde yapılmasına karar verdik. 53 üyemizden 52'si destek verdi. Sadece şampiyonayı tek başına organize etmeye talip olan Türkiye bu uygulamaya sıcak bakmadı" ifadelerini kullandı.

LİBYA'NIN ESKİ LİDERİ KADDAFİ'NİN FİKRİYMİŞ!
Platini, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in kendisini tebrik ederek, turnuvanın yeni düzenini "fevkalade bir fikir" olarak nitelediğini belirtirken, bu fikrin Libya'nın öldürülen eski lideri Muammer Kaddafi'nin olduğunu aktardı.

ERZİK: ELİMİZLE İTTİK
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın farklı ülkelerde yapılacak olmasıyla ilgili, Türkiye'nin yarı final ve finalleri hedeflemesi gerektiğini bildirdi. Erzik, "Olimpiyat Komitesi bizi 'Hem olimpiyat, hem şampiyona bir arada olmaz' diye uyarmıştı. Seçim yapmayıp, şansı elimizle ittik" dedi.

BAKAN SUAT KILIÇ: ERZURUM'A YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Erzurum'u Kış Sporları Olimpiyat Eğitim Merkezi'ne dönüştürüyoruz" dedi. Konaklı Kayak Merkezi Tesisleri'nde incelemelerde bulunan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'da kış sporları alanındaki yatırımların yapıldığı gün itibarıyla yarım milyar lira değerinde olduğunu belirtti.