CHP’Lİ BAŞKAN: SOYLUNUN ARKASINDAYIZ

Ankara'da gerçekleşen mini zirvenin ardından İçişleri Bakanlığına atanan Süleyman Soylu'nun bu görevi üstlenmesi şehirde büyük yankı uyandırdı.
Sadece Ak Partililer değil muhalefet partililer de bu karara sevindi.

Soylu'nun bu önemli göreve getirilmesini CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör de değerlendirdi..
Güngör Trabzon evladının İçişleri Bakanlığı görevini üstlenmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.


Muhalefet parti mensubu olmasına rağmen bu atamaya sevindiğini belirten Güngör, "Bakanımızı tebrik ediyorum. Trabzon'umuz için de büyük bir kazanımdır. Ama zor bir süreçte bu görevi üstlendi. Bu terör konusunu sadece kişiler çözemeyecektir. CHP olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terör konusunda tavrımız nettir. Bakan Süleyman Soylu'nun da bu noktada arkasındayız. Kendisine başarılar diliyorum. Telefonla tebrik etmek için aradım ama ulaşamadım. Ama önümüzdeki günlerde görüştüğümüzde bu düşüncelerimi kendisine aktarıp tebrik edeceğim."
Evet Güngör önemli bir noktaya temas etti. Ülkemizin refahı için şehrimizin evladı Soylu'ya muhalefet partisi de olsa destek verilmelidir...



SÜRMEN’DEN YENİ VE ÖLÜ ÜYELİKLERE GÖNDERME

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, kızı Merve Sürmen’in işyerini Trabzon’un siyaset ve spor camiasından pek çok isminin katılımı ile açmanın mutluluğunu yaşadı. 61saat ekibi olarak iştirak ettiğimiz bu açılış öncesi, Ali Sürmen’e mikrofon uzatma şansı elde ettik. Bilindiği gibi Trabzonspor kulübüne üyelik konusu geçmişte ve bugün tartışmaların odağında olan bir konu…

Kimi taraftarların kulüp üyeliği konusundaki kabul edilmeme yönünde şikayetlerini Sürmen’e sorduğumuzda;  ‘’Üyelik kayıtlarının Trabzonspor tüzüğünde nasıl yapılacağı açıklanmıştır. Bu şekle herkes uymak zorundadır, uymamak diye bir keyfiyet yoktur. Geçmişte yapılan hataların devam etmesi halinde bu Trabzonspor’da kurumsallığı kaldırır. Sicil kurulundan bize yansımış bir şikayet yok. Ama bazı duyumlarımız var. Bunların ne kadar doğru olduğunu ancak resmiyet ile anlayabiliriz.’’ Cevabını aldık.

Divan Kurulu Başkanı olarak Trabzonspor’daki ‘’ölü üye’’ sayısının ciddiliğine dikkat çeken Sürmen, bu konuda atılmış hatalı adımları da eleştirdi.  ‘’Ama bir gerçek var ki, seçilmeden önce bazı yöneticiler çok vaatte bulunuyorlar. Sonra geliyorlar, kötü dedikleri şeyleri kendileri yapıyorlar. Bu Trabzonspor camiasına zarar verir. Belki birileri geçici bir şeyler kazanmış olabilir. Bunlar günlüktür… Bakın Trabzonspor’un 24.000 üyesi var, bu kadar ciddi bir kongrede 12.000’i ancak aidatını yatırıp da, o kadar zorlamayla kongreye katılabildi. Onun için bu işleri de çok önemsememek, üzerinde durmamak lazım.’’



TGC ADAYLARI BU KEZ BİRARAYA GELDİ

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde geri sayım başladı.

17 Eylül'de yeniden sandık kurulacak. Merak edilen ise kimlerin aday olacağı.
Şuana kadar tüm adaylar beklemede...

Mevcut Başkan Yusuf Turgut'a aday ol baskısı var.
Tekin Atay da nabız yokluyor. Bugünlerde kararsız. Meslektaşlarından görüş alıyor. Diğer öne çıkan isim ise duayen isim İhsan Öksüz. İhsan Öksüz'e gel ortak isim ol başkan ol koltuğu devral cemiyetteki tartışmalara son ver deniliyor.
Öksüz başkanlığa pek sıcak bakmıyor. Bu saatten sonra uğraşamam düşüncesinde...

Dün İhsan Öksüz, Yusuf Turgut ve Tekin Atay Sürmen Kozmetik açılışında bir araya geldi. Sıcak bir sohbet gerçekleştirdiler. Hatta 3 ismi bir arada görenler gazetecilere de bu dostluk yakışır yorumunda bulundu. Bakalım adaylar nasıl bir adım atacak. Yol haritalarını önümüzdeki günlerde belirleyecekler... Takipteyiz


 
KÖSEOĞLU NEYİN KİTABINI YAZACAK

15 Temmuz darbe girişimini en ağır, bombaların altında sıcağı sıcağına yaşayan Trabzon Miletvekili Ayşe Sula Köseoğlu oldu. 61saat.com’a verdiği özel röportajda darbe gecesi yaşadıklarını an be an anlatan Köseoğlu o gece sosyal medyayı da en etkin kullanan ilk darbe paylaşımını yapıp, milleti sokağa demokrasiye sahip çıkmaya davet eden isim oldu.
AK Partili Adana Milletvekili Necdet Ünvar darbe gecesi TBMM’de olan tüm milletvekilleri ile ayrı ayrı röportaj yapmak için bir soru listesi hazırlayıp maillerine göndermiş. Gelen cevapları kitaplaştırarak tarihe bir not düşülmesini sağlayacak.

Trabzon Milletvekili ve MKYM üyesi Ayşe Sula Köseoğlu’da yine sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili iyi bir proje düşünmüş.

Köseoğlu darbe gecesi tüm milletvekillerinin sosyal medyalarını taratarak, yaptıkları ilk paylaşımları toparlayarak, hangi milletvekilinin saat kaçta ne mesajı attığını kitaplaştırarak meclis başkanı İsmail Kahraman’a sunacak.
Kitabın ismi ile ilgili de sosyal medyada bir anket gerçekleştirip halkın görüşlerine de başvuracakmış.

Köseoğlu Sosyal medyanın siyasi arenada fenomen isimlerinden biri olarak yine fark yaratacak bir çalışmaya imza atmış olacak.
 Trabzonlu milletvekili olarak meclis adına güzel bir çalışmayla Köseoğlu’da tarihe bir not düşmüş bir eser bırakmış olacak.


 
RİZELİ İŞADAMI: RİZE 1 İSE TRABZON 10

Bu söz Rizeli bir işadamına ait. Rize’ye önemli yatırımları ile gündeme gelen vergi rekortmeni Köksal Sevimli dün Trabzon’daydı. Trabzon bürokrasisinin olduğu bir ortamda söz alan Sevimli konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile katıldığı bir programda, Trabzon’a olan hayranlığını şu ifadelerle dile getirdiğini ifade etti.
Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında Trabzon’a o kadar övgüler yağdırdı ki, o kadar değer verdiğini göstere göstere, üzerine basa basa söyledi ki? Biz Rizeliyiz ama ben bunu açık yüreklilikle söyleyebiliyorum.
Rize’ye 1 ise Trabzon’un üzerine 10 kez düştü. Bu nedenle Trabzon’un kıymetini biliniz, bu şehirde üzücü bir şey olursa çok üzülür. Bizde çok üzülürüz, Trabzon’u yeri bizde çok farklı. Ben Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon hassasiyetine inanı hayran kaldım’

Bir Rizeli olarak böylesine ifadeler kullanması Trabzon siyasetçileri ve yerel yöneticileri de şaşırtmadı değil.
Dileriz bu hassasiyeti şehrimizdeki siyasiler, işadamları ve bürokratlar yeteri kadar algılar ve Trabzon için gereken hassasiyeti aynı yüreklilikle yaşayabilirler.



YEREL YÖNETİM EMNİYETİ SUÇLUYOR

Trabzon’da bilindiği üzere büyük bir trafik çilesi var. Şehir merkezinde, meydanda, Değirmendere’de, Çömlekçi’de, Akyazı’da, Kaşüstü’nde.
Öncelikle şunu belirtelim Kaşüstü’ndeki viyadükle ilgili alttan mı üstten mi geçeceği ile ilgili ayrı ayrı görüşler hakim. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgilere göre köprü üstten geçecek, Reşadiye gibi bir yapı fakat daha alçak olacak.

Yomra Belediye Başkanı ise açıklamasında alttan geçileceğini belirtmişti. Bu fikir ayrılığı yüzünden, bir araya gelip konuşamamak yüzünden Trabzon halkı eziyet çekmeye devam edecek.

Gelelim medyandaki trafik yoğunluğu ile ilgili konuya. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yaptığımız bir haber sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Haftanın en çok okunan haberi oldu. Belli ki milletin en büyük sorunu şehirdeki trafik sıkıntısı. Meydan trafiği ile ilgili suçladığımız Büyükşehir Belediyesi yetkilileri suçlamaları kabul etmeyerek bu konuda emniyetin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade ettiler.

Şehirdeki trafik planlayıcısının belediye, uygulayıcısının ise emniyet olduğunu ifade eden belediye yetkilileri, emniyet tarafından dolmuşlara gerekli yaptırımın uygulanmadığını 2 aracın durması gereken durakta 5-6 aracın beklediğini, tur otobüslerinin şehre girişinin ve meydanda hark etmesinin yasak olmasına rağmen emniyet trafik ekiplerinin burada gerekli denetimini yapamadığını, Gazipaşa ve cumhuriyet caddelerinde yol kenarına parkları, meydana giriş yerlerine yapılan parkları engellemenin emniyetin görevi olduğunu ifade ettiler.

Tabi ki Emniyet Müdürlüğü’nın bu yöndeki gayretlerini görmezden gelemeyiz fakat belediye yetkililerinin de dediklerinde haklılık payı var.

Kahramanmaraş Caddesi’nde gün boyu 3 polisin ve çekicilerin beklemesi gerekir. Bunu bir zaman güzel bir şekilde yapıyorlardı fakat son dönemde boşlandı.

Meydan Parkı etrafında sürekli olarak birkaç ekibin Değirmendere Tanjant Girişi, İskenderpaşa Camisi Önü, Kahramanmaraş Caddesi Boztepe Dönüş ve Gazipaşa dönüş kısmı sıkı bir şekilde takip edilirse öyle duba ile falan değil, müsama göstermeden 5 dakka işim var deyip 15 dakka trafiği falç edenlere müsama göstermeden yapılmalı. Taviz tavizi doğurur. Emniyetin de şehrin merkezi ile ilgili gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini düşünüyoruz.