TRABZON AK PARTİ’DE SOYLU KORKUSU

Trabzon Ak Parti’de ilçelerde yaşanan çift liste krizi ile ilgili genel merkezin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu idi. Öyle ki Trabzon’un Köprübaşı İlçesi’nde genel merkeze rağmen bir adayın seçimi kazanması sonrası yaşanan olaylar genel merkezi de Trabzon İl Yönetimini de zora sokmuştu. Bugün yapılacak olan Şalpazarı kongresinde de ikinci bir listenin çıkacak olması kongrenin ertelenmesine sebep oldu. Peki kongreyi kim nasıl erteleyebildi. Bu karar normalde MKYK tarafından verilir. Fakat edinilen bilgilere göre bu konuda MKYK olağanüstü toplanarak tüm yetkiyi Genel Merkez Teşkilat Başkanı Trabzonlu Süleyman Soylu’ya vermiş.

Artık kılıç Soylu’nun elinde. Belli ki Şalpazarı kongresini ileri bir tarihe erteleyerek ilk hamlesini yapmış oldu.

Bilindiği üzere Erzurum’da yapılan bölge toplantısında Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu tüm kongrelerin tek liste olması yönünde kararı üzerine basa basa partililerine iletmişti.

TRABZON İL KONGRESİ DE ERTELENEBİLİR!
Soylu’nun ilk hamlesinden sonra gözler Trabzon’da gerçekleytirilecek olan çift adaylı en önemli seçim olan Ortahisar İlçe Başkanlığı kongresine çevrildi. Genel Merkez’in adayı olan mevcut Başkan Temel Altunbaş’a karşı çalışan Ömer Odabaş ve grubu çalışmalarını hızla sürdürürken MKYK’nın ilçe kongrelere ile ilgili yetkiyi Teşkilat Başkanı Trabzonlu Soylu’ya vermesi, genel merkeze karşı aday çıkan grubun adaylık sürecinden ziyade Ortahisar İlçe kongresini tehlikeye soktu. Çekilmeyeceklerini defaten söyleyen Ömer Odabaş grubunun çalışmalarına devam etmesi Şalpazarı’nda yaşanan erteleme krizinin Ortahisar’a da sıçrayabileceğini gündeme getirdi. Her ne kadar Temel Altunbaş yarışalım dese de, seçimi kaybetme ihtimali üzerine genel merkez bunu riske almayarak Ortahisar seçimini erteleyebilir. Eğer Ortahisar seçimi ertelenirse otomatikmen Trabzon İl kongreside tehkileye giriyor.

Edinilen biglilere göre de ortahisar ile birlikte il kongresinin ertelenmesi söz konusu. Muhtemel tarih ise Şubat ayı. İki kangreninde Şubat ayına erteleneceği alınan bir duyum.

 İLÇE KONGRELERİNDEN MUHALEFETİN İL KONGRELERİNE
AK Parti İlçe kongrelerinin 10.’su dün Vakfıkebir ilçesinde gerçekleştirildi. Kongreler tek liste olmasına rağmen öylesine coşkulu ve yoğun katılımlı geçiyor ki AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar’ın ‘Bizim ilçe kongrleerimizdeki coşkuyu muhalefet partireli il kongrelerinde sağlayamıyor’ taşı yerine oturuyor.

Özellikle Düzköy ilçe kongresindeki kadın katılımın fazlalığı, Çarşıbaşı ilçesindeki binin üzerinde katılımın olduğu miting gibi kongre ve son olarak 3 milletvekilinin katıldığı ve yine salonun hınca hınç dolduğu Vakfıkebir kongresi. Çarşıbaşı kongresinde girite partililere çikolata ikramı yapılırken kongre sürecinde de sandeviç ve ayran dağıtımı yapıldı. Vakfıkebir ise işi daha büyüterek dün partililerine hamsi ziyafeti çekti.

AK Parti’de tek listeli olmasına rağmen böylesine yoğun katılımın gerçekleşmesi muhalefet partililerin de gözünü korkutmuştur. Ne dersiniz, eski milletvekili Şeref Malkoç’un AK Parti TRabozn’dan 5 milletvekili çıkarır öngörüsü gerçekleşir mi?

BALTA MİLLETVEKİLİ YA İL BAŞKANI KİM?  
AK Parti’de yeni bir gelenek, kimse adayım demiyor fakat deniyor, dedirtiliyor, dillendiriliyor.

Tabi ki dünkü hadise için dedirtiliyor sözünü ima edemeyiz. Neydi o hadise. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile ilgili eski bakan Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın sarfettiği cümleler.

Bayraktar konuşmasında Balta’ya övgüler yağdırarak Büyükliman bölgesindeki gücünü alenen beyan edip hakkını verdi ve dedi ki. Muhammet Bey Ankara’da çok sıkı çalışıyor. Herkesi tanıyor. Tüm bürokratlarla, bakanlıklarla sıkı diyaloglar içinde. İleride gücü artarak devam edecektir. Milletvekili olarak da bunu yapabilir, aynı görevine devam ederek de. Fakat Trabzon için güçlü bir isim’ diyerek Balta’ya milletvekilliği yolunda teminat vermiş oldu.

Bir diğer metiye dolu ifadeler ise Trabzon Milletvekili Faruk Özak’tan Trabzon İl başkanı Dr. Adnan Günnar’a geldi. Hem Tonya’da, hemde Vakfıkebir’de Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar’a sürekli övgüler yağdıran ‘6 yıldır il başkanlığı görevini başarıyla yürütüyor. Her seçimden oylarımızı arttırarak çıktı. Bizim için Adnan bey bir istikrar abidesi’ ifadeleri ile Günnar’ı yere göğe sığdıramayan Özak’ın Günnar’ın yerine gelecek il başkanı ile ilgili  hamlesi olup olmayacağı merak konusu.

 MHP’DEN TRABZON AK PARTİ’YE GÖNDERME
Milliyetçi Hareket Partisi’nde kongre süreci 25 Kasım’da start alıyor. Şubat ayı sonuna kadar tüm ilçe kongrelerini tamamlayıp İl kongresini yapacaklarını belirten ve yeniden aday olacağını ifade eden Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ‘Tek liste baskısı var mı’ sorusuna Ak Parti’ye gönderme de bulunarak cevap verdi. Demeli, ‘Bizim partimiz demokratik bir partidir. Göreceksiniz birileri gibi baskı ile değil herkesin ortak görüşü ile Trabzon’a örnek bir kongre süreci gerçekleştireceğiz. Tüm ilçelerimizde adaylarımız şimdiden belli. Trabzon’umuzda çok güçlü bir ekip ile seçimlere gireceğiz’ ifadelerini kullandı.

Demeli’nin il başkanlığı kongresinde görevden aldığı Mehmet Yılmaz’a da teşkilattan yoğun baskılar geldiği, il başkanlığına aday olabileceği de konuşuluyor.

 TRABZON’U YÖNETENLER HASTANELERDE KRİZ VAR!
Trabzon’un  Yomra ilçesinde trilyonlar harcanarak yapılan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu günlerde yine inşaat halinde.Hizmete girdiği günden beri inşaatı bir türlü tamamlamayan ve hastaların hizmet alma noktasındaki farklı şikayetleri ile basına yansıyan hastanenin acil servisi yıkılıp yeniden yapılıyor.

Hasta kabulüne kapalı olan acil serviste, kadın-doğum hastaları dışında gelen hastalar geriye çevrildiği iddia ediliyor. Vatandaş, yeni yapılmış olmasına rağmen yap-boza çevrilen bu hastanede derdine derman bulmak bir yana adres bulmakta dahi zorlanıyor.

Bir diğer sıkıntı ise Numune yerleşkesinde yaşanıyor. Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği, daha önce  Numune Hastanesi’nin kapatılacağı ve Kaşüstü’nde yeni yapılan hastaneye taşınacağı iddialarını yalanlamış ve bu kurumun fiziki iyileştirmeler sonrasında yeniden hizmet vereceği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Hastane taşınmasın diye sokağa çıkıp eylemler yapan Trabzon insanı bu iyi haberle rahatlamıştı.

Bugünlerde sadece acil servisin tam anlamı ile açık olduğu hastanede hiçbir çalışma yok. Onkoloji ve çocuk hastalara ait servisler dışındaki  bütün yataklı servisler kapalı. Acile müracaat eden ve yatarak tedavi almasına karar verilen hastalar ise ambulansla Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderiliyor.Bunun yanında yeni yapılmış olmasına rağmen bir türlü hizmete girmeyen ameliyathanenin ne zaman hizmete gireceği sorusu da cevap bekleyen diğer sorular arasında  yer alıyor.