Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wılczek, bugün Trabzon Valisi Kızılcık’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Trabzon Valisi Kızılcık, Wılczek’in ziyaretini ekonomik anlamda fırsatları yerinde incelemek adına gerçekleştiğini belirterek, “İki dost ülke arasında yaklaşık 600 yıllık ilişkileri güçlendirmek ve özellikle ekonomik anlamda burada fırsatları yerinde görmek üzere geldi. Tabi biliyorsunuz, Trabzonsporumuzda da Polonyalı futbolcar var. Hem de onları ziyaret etmeye geldi. Şuanda iki ülke arasındaki ticaret hacmi 5 milyar dolar civarında. İnşallah bu çok daha iyi seviyelere yükselecek. Avrupa’da dinamik ve gelişen bir ülke konumundayız. Bu anlamda Avrupa’ya bizimde üye olduğumuzda katkı koymamız mümkün olacaktır”dedi.


BÜYÜKELÇİ NELER SÖYLEDİ
Vali Kızılcık’ın konuşmasının ardından 61saat.com’un ‘Trabzonspor’da oynayan Polonyalı futbolcular performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Wılczek, “ Trabzon’da ki oynayan futbolcular bizim milli takımızda da oynuyorlar. Ancak şuanda, Brozek, sakat daha belli değil.
Polonya Milli takımı EURO 2012’ye hazırlanıyor. Ukrayna ile ev sahipliği yapıyoruz. O yüzden 3-0’lık Hırvatistan maçına üzüldük. Ben gazetecilerle temastayken en büyük lobilerden biri de Türkiye’de ki futbol severlerin lobisi diyordum. Türkiye’yi Ponolya’da görmeyi çok istedim. Bu kez olmadı ama gelecek seferlerde birkaç mücadele ile fırsat olacak.
Burada oynayan Polanyalı’lardan hangisi diye soracak olursanız ona bir cevap veremem çünkü ben bir diplomatım. Ama eğer Trabzonspor bu kadar güçlü ve önemli bir kulup onları kabul etti aldı demek ki çok iyi futbolcular olması lazım” dedi.