CEMAL ERSEN-MİLLİYET
KALİTE VE DENEYİM FARKI
Aslında PSV’nin bu oyun kurgusu Trabzonspor için biçilmiş kaftandı. Burak ve Olcan gibi iki süratli oyuncunun savunmanın arkasına atılacak toplarda tehlike yaratma şansı yüksekti. Ancak bu hücum organizasyonuna orta sahadan yeterli destek gelmemesi, Colman ve Serkan’ın kademedeki yerlerini almakta gecikmesi, Trabzonspor’un bu bölgede istediklerini yapmasını engelledi. Özellikle Colman, oyunda kaldığı süre içinde tam bir hayal kırıklığı yarattı.
İkinci yarıya Arjantinli’nin yerine Alanzinho’yu alarak başladı Şenol Güneş. Belli ki ilk bölümde doğru yönetilmeyen pas trafiğini düzenlemeyi hedeflemişti deneyimli hoca. Lakin bu aşı da tutmadı. Buna Halil’in çok erken oyundan düşmesi de eklenince, daha temkinli oynamaya başlayan PSV savunmasını aşmak iyice güçleşti. İlk yarıda Olcan’a önlem almayan PSV, bu kez genç futbolcu her topla buluştuğunda iki kişinin yakın markajında kaldı. Dolayısıyla takımın en etkili silahı da susturulmuş oldu.
Güneş’in Henrique ve Adrian hamleleri bir başka gerçeği daha gösterdi. Trabzonspor’un sezon başında oluşturulan kadrosu ve yeni transferleri beklenen katkıyı vermekten çok uzak... Avrupa arenasında başarılı olmak ise gerçekleşmesi güç bir hayal.
Dün geceki maçın sonucunu belirleyen en önemli faktör de sanırım bu. İki takım arasındaki kalite farkı ve deneyim doğal olarak skor da yansıdı ki, Trabzonspor’un UEFA Ligi’nde yoluna devam etmesini mucize sözcüğü ile eşdeğer hale getirdi. Bir hafta sonra böyle bir mucize gerçekleşir mi? Futbolda her şey mümkün!

BAYRAM HALİL -HÜRRİYET
KAYBEDECEK BİRŞEYİ YOK!
Önce Beşiktaş ile güldük ve devamını Trabzonspor’un getirmesini bekledik. Bekledik derken, bu kadar da kolay teslim olmasını beklemedik doğrusu.
Aslında her şey çok güzel başlamıştı. Daha 1. dakikada Burak ve hemen arkasından Olcan kaleyi yoklarken heveslenmiştik. Demek ki Trabzonspor’un bir atımlık barutu varmış ve ilk 5 dakikada bitti.
Şöyle bir kulübeye bakıyorum. Kontenjanı doldurmak için oturan yabancıları görüyorum. Sırayla oyuna giriyorlar ama değişen bir şey olmuyor. Zaten olması da beklenmiyor. Malzeme ortada.
Tüm olumsuzluklara rağmen Kaf Dağı’nın arkasında bile olsa umudumu koruyorum veya korumak istiyorum. Çünkü Trabzonspor özellikle Avrupa’da deplasmanda daha iyi oynuyor ve ne istediğini biliyor. En azından kaybedecek başka bir şey olmadığını bilecek.
PSV için ise fazla söylenecek bir şey yok. Tek cümle ile özetleyebiliriz. Geldiler, gördüler, yendiler ve gittiler. Yani ne istediklerini biliyorlardı. Trabzonspor’da dün gece bu yoktu.

NECMİ PEREKLİ FOTOMAÇ
ŞOKTAN ÇIKAMADI
Oyunun hemen başlarında yenen iki acil gol Trabzonspor'u ve taraftarını tamamen şoke etti.
Bordo-mavililer, goller takımın tüm konsantrasyonunu bozunca uzun zaman rakibinin baskısı altında kaldı.
Bu dakikalarda takım bir an evvel stresli oyun baskısından kurtulmanın çarelerini aradı.
Karadeniz ekibi 32. dakikada Olcan'ın şahsi gayreti ile attığı golle oyuna ancak denge getirebildi.
Fakat bu denge skora yansımadı.
Esasen PSV pek de gözlerde büyütüldüğü kadar üstün bir ekip değildi.
Anlaşılan o ki Trabzon'u başta yenen iki gol bu duruma düşürdü.
Sonuçta PSV Eindhoven, Hollanda'da yenilemeyecek bir ekip değil.
Ancak Trabzonspor sahasında kazanmasının şart olduğu bir maçta aldığı bu yenilgiyle turu zora soktu.

CENGİZ TOKGÖZ: BU HAKEMLE
OLCAY ÇAKIR: NEDEN OLMASIN?
SERDAR TATLI: KONTROL ALMAN HAKEMDEYDİ
ERGUN ATA: ŞAŞIRTAN ANLAR






CENGİZ TOKGOZ FOTOMAÇ
BU HAKEMLE!
Kim ne derse desin, PSV bizim takımdan çok iyi. Isınmada bile bunu fark ettirdiler. Orta sahası olmayan takımın başarılı olması zor. Trabzon'un bu bölgedeki zaafı devam ediyor.
Ancak ikinci yarıya bordomavililer Colman'ın yerine oyuna giren Alanzinho ile atak başladı. Trabzonlular ikili mücadelelerde güçsüzlükten hep yerde kaldı. Serkan neden çıkarıldı anlayamadım.
Hakem kötüydü de bizimkiler iyi miydi; hayır!
Ama PSV, sahasına avantajla döndü

OLCAY ÇAKIR FOTOMAÇ
NEDEN OLMASIN
Dezavantaj adına ne gerekiyorsa yaptı Trabzonspor!
Olcan'ın insanüstü gayretiyle bulduğu o mükemmel gol, telafi umutlarının da artmasına sebep oldu!
Saha da iki oyuncu haricinde kaçak oynayan yoktu.
Onlardan biri yerini zaten Alanzinho'ya bıraktı!
Diğerini de varın siz tahmin edin! Serkan ve Olcan'ın üst vites oyunlarına ön tarafta eşlik edenlerin sayısı acilen artmalı!
Uzun oynamaya koşullu bir Trabzonspor bugün kazanır yarın kaybeder. İstikrarsızlığı ile yoluna devam eder.
Tez elden, fırsat varken, küçük oynamalarla Hollanda'dan turla geri gelinebileceğini herkes bilmeli!
PSV senin Şampiyonlar Ligi'de kafa tuttuğun takımlardan iyi değil.
Hiç hem de!

SERDAR  TATLI FANATİK
KONTROL ALMAN HAKEM BRYCH'TEYDİ
Alman hakem Felix Brych’in oyunu yakından takip ederek, özellikle ikili mücadelelerde, oynatmaya yönelik tarzını maçın tamamına yansıtan bir yönetim sergilediğini söyleyebiliriz. Oyun içinde kendine güvenli görüntüsüyle, otoriter kimliğini maçın her anında hissettirdi. Müsabakanın geneline baktığımızda hakemi zorlayabilecek bir pozisyon dışında, fazla kritik pozisyon olmamasına rağmen genel görüntüsüne baktığımızda iyi bir yönetim gösteren bir hakem profili izledik. Maç içerisindeki en önemli pozisyon ise karşılaşmanın 44’üncü dakikasında yaşandı. Tolga’dan seken top Matavz’ın açık plan kolundan sekip önüne düştü. Golle sonuçlanan pozisyonda yardımcı hakem doğru bir uyarıyla golün iptalini sağladı. Çünkü bu oyuncunun kolu büküktü ve top da dirseğinden önüne düşmüştü. Sonuçta karar doğruydu.

ERGUN ATA-FANATİK
ŞAŞIRTAN ANLAR
İnanınız; Fred Rutten, Trabzonspor ile eşleştikleri için memnuniyetini dile getirdiğinde bile karşısında, üstelik deplasmanda özellikle ilk yarım saatlik bölümde bu kadar kolay rakip bulacağını düşünmemiş, onbire bir, yani PSV Takımı'nın karşısında bir Olcan'ın olabileceğini hesap edememiştir.
Oyunun gidişatına karşı rakibin durumuna göre kafasındaki planlar arasında bu seçenek eminiz ki yoktu. Olsa neden 2 farklı skoru yakaladıktan sonra, artırmak için çaba sarfetmek yerine, orta alanda top çevirirken nereden çıktıysa Olcan’ın çaldığı topla gidişine, savunmasını ipe dizişine, kalecisini karşısında gördüğünde çok usta bir vuruşla golü atmasına önlem almaz mıydı?
İlk yarının bu çok basit özetine şu ayrıntıyı da ekleyelim ki, Trabzonspor’a haksızlık etmeyelim: Yine ve tek başına Olcan’ın daha sahada pek çok kimsenin maça tam anlamıyla konsantre olamadığını düşündüğümüz anlarda ürettiği pozisyonda Burak’ın vuruşunu Isaksson’un çıkarması, maçın seyrini değiştirmiştir diye düşünüyoruz.
Hedefleri büyük olan (!) ama oyunda olmayan Colman’ın sahada da bulunmasının gereksizliğinin zorunlu olması sonucu Alanzinholu Trabzonspor 2. yarıda oyuncu sayısını bir kişi artırdı. Bu durum bile oyunda etkisini açıkça gösterdi. Toparlandı takım, oyun uzunca süre rakip ceza alanına yakın bölgede oynandı. Eşitlik şansı da yakalandı ama Burak birinde Isaksson engeline takıldı. Bir diğerinde egoist davrandı.
Son 20 dakikada Henrique takviyesi yapsa da, yorulan Olcan’ın saklanmaya başlamasıyla Trabzonspor’un temposu dü∫tü. Bu durum, rövan∫ için avantajlı skora sahip olan PSV’nin i∫ine geldi ve bu kez çok daha dikkatli top çevirerek maçı tamamladı.