Sezon başından beri takımlar ideal 11'lerini sahaya sürmeye başlayınca da seyir zevki yüksek maçları izledik.
Bu ligin yeni takımı olmasına rağmen başarılı teknik direktörü Mustafa Akçay yönetiminde aldığı sonuçlarla herkesi şaşırtan 1461 Trabzonspor, dördüncü hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu.

1461 TRABZON GELİYOR
Birçok kişi tarafından favori gösterilmeyen ve Trabzonspor'un alt yapısı konumundaki takım, bu istek ve arzusunu devam ettirirse geçen yıl Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'un yapmış olduğu işi başarabilir. Bu hafta sonu alınan sonuçlara baktığım zaman ligin şekli de ortaya çıkmaya başladı. Geçen yıllarda olduğu gibi bu ligi forse edecek bir takımı soracak olursanız açıkçası bunun cevabını kimse veremeyecektir.
Şampiyonluk için iddialı olan takım sayısı 8'i bulacak, düşmemeye oynayan takım sayısı da en az 6 olacaktır. Ligde her hafta hesap kitap dönemi olacak, alınacak her puan hatta atılacak her gol altın değerinde olacaktır. İlk 4 hafta sonunda puan durumuna bakılınca çok büyük bir sürprizin olmadığını bu ligi takip edenler görecektir.
Ancak, 1461 Trabzon, Göztepe ve Torku Konya'nın bulunduğu yerler sürpiz gibi gözüküyor.
1461 Trabzon topladığı 10 puanla iyi bir ekip olduğunu herkese gösterdi.

HEYECAN ARTACAKTIR
3 haftada hayal kırıklığı yaratan Göztepe ve Konya bu hafta aldıkları galibiyetlerle yerlerinin burası olmadığını gösterdiler.
İlerleyen haftalarda futbolseverler daha keyifli ve heyecanlı maçlar izleyecektir.

GÖZ-GÖZ'ÜN GÖZÜ AÇILDI
İzmir'in ve Türk futbolunun incisi Göztepe, gerçekten hem taraftarlarını hem de kendisini hayranlıkla takip eden futbolseverleri üzüyor. Sezon başından beri güçlü kadrosuna rağmen istediği sonuçları alamayan Göz Göz, deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden lider Çaykur Rize'yi yenip, 'zirve yarışında ben de varım' mesajını herkese vermiş oldu. Zaten İmam Altınbaş da hafta içinde, 'Hocamızla yola devam edeceğiz. Devre arasında gidecek oyuncular var" mesajıyla takıma göz dağı vermişti. Göztepe'in kadrosu da ligin en zengin kadrolarından birisi. İzmir ekibi, Hüseyin Kaplar yönetiminde önemli işlere imza atacaktır.

ŞANLIURFASPOR 'KAYA' GİBİ
PTT Birinci Lig'de yaptığı flaş transferlerle güçlü kadro kuran Şanlıurfaspor, Kartal önünde zorlanmasına rağmen hem ilk golünü attı hem de ilk galibiyetini aldı. Bahri Kaya, çıktığı ilk maçta üç puanla tanıştı. Bahri Kaya, çalışkan, hırslı ve kaybetmeyi asla sevmeyen bir yapıya sahip. Kartal önünde çok mücadele eden bir Şanlıurfaspor vardı. Bahri Kaya ile hemen aşıyı yakalamış gibi bir hava sezilmesine rağmen ben tedirginim. Bahri Kaya, bu takımda daha çok şeyler yapması gerekir. Kaleci Atakan'ı çok beğendim. Kağan ve Kıvanç'la golü atan Tisdell'i, çok beğendim. Tisdell, çok canlar yakabilir.

KONYA'NIN DİRİLİŞİ!
Türk futbolunun önemli ekiplerinden Konyaspor, lige şanssız başlasa da Adana Demir'i yenerek önemli bir galibiyet aldı. Takım olarak iyi oynadılar, Fernandes hem golü hem de temposuyla galibiyette başrol oynadı.
Konya'nın sevilen simalarından Memiş Betten de, "Bu oyunu sürdürürsek Süper Lig'e döneriz" dedi.