61SAAT / AJANSLAR - UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Makedonya'nın Rabotnicki takımına konuk olan Trabzonspor, sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrıldı. Maçın tek golünü 23. dakikada Rabotnicki adına Ilijoski kaydetti. İlk maçı kaybeden Trabzonspor ikinci maçı 6 Ağustos'ta rakibiyle Hüseyin Avni Aker'de karşılaşacak.

KALEDE UĞURCAN GÖREV YAPTI
Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda kalede genç kaleci Uğurcan Çakır yaptı.
Almanya kampının ardından Makedonya'ya geçen bordo-mavililerde, kulüp sportif direktörü Süleyman Hurma ile arasında yaşananlar sonrası kendisine izin verilen ve İstanbul'a dönen Onur Recep Kıvrak, maçta forma giymedi. 
Onur'un yer almadığı Trabzonspor'da teknik direktör Şota Arveladze, Rabotnicki karşısında geçen sezon bordo-mavili takımda forma şansı bulan İbrahim Demir'e görev vermeyerek sürprize imza attı.  Arveladze, Trabzonspor'un altyapısından yetişen 19 yaşındaki Uğurcan Çakır'a görev verdi. Uğurcan, ilk kez resmi bir maçta bordo-mavili formayı giydi.

EKSİK LİSTESİ KABARIK
Trabzonspor'da Onur Recep Kıvrak'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici, Mbia, Deniz Yılmaz ile cezalı Cavanda, forma giyemedi.
Kafileyle birlikte Makedonya'ya gelen, ancak UEFA'ya verilen listede isimleri bulunmayan Soner Aydoğdu, Musa Nizam ve kaleci Yavuz Aygün de kadroda yer almadı. Sakatlığı büyük ölçüde düzelen Özer Hurmacı ise yedek kulübesinde şans bekledi.
Bordo-mavili takım, Rabotnicki karşısında UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Differdange 03 ile deplasmanda oynanılan rövanş maçının 11'ine göre 4 değişiklikle sahaya çıktı.
Onur Recep Kıvrak, Mehmet Ekici, Musa Nizam ve Uğur Demirok'un yerine Uğurcan Çakır, Aykut Demir, Alper Uludağ ve Cardozo 11'de forma şansı buldu.

CARDOZO VE ALPER ULUDAĞ, OKAY YOKUŞLU İLK DEFA
Trabzonspor'da, belindeki sakatlık nedeniyle Hollanda'da gerçekleştirilen yurt dışı ilk etap kamp çalışmalarına katılmayan ancak Almanya kampındaki tüm çalışmalarda yer alan Oscar Cardozo, bu sezon ilk resmi maçını oynadı.
Yeni transferlerden Alper Uludağ  ve Okay Yokuşlu bordo-mavili formayla ilk resmi karşılaşmasına çıktı. Mbia, Soner, Mehmet Ekici gibi oyuncuların yokluğunda teknik direkter Şota Arvaledze, Constant'ı orta alana kaydırdı. Bu futbolcunun yerinde, sol bekte Alper Uludağ görev yaptı.

MUSTAFA YUMLU KAPTAN OLARAK ÇIKTI
Trabzonspor'da Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda Mustafa Yumlu, sahaya kaptan olarak çıktı. Geçen sezon kadro dışı bırakıldıktan sonra Eskişehirspor'a kiralık olarak verilen, ancak yeni sezon öncesi affedilerek bordo-mavili takımın antrenmanlarına çıkan Mustafa Yumlu, kaptanlık pazubandını takan isim oldu.

SÜLEYMAN HURMA KULÜBEDE
Trabzonspor'da Onur Recep Kıvrak ile yaşanan krizin ardından istifa kararı alarak İstanbul'a giden, ancak dün akşam yeniden Üsküp'teki kampa dönen sportif direktör Süleyman Hurma, Rabotnicki maçında kulübedeki yerini aldı. Kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı protokol tribünden izledi.

400 TARAFTAR DESTEK VERDİ
Trabzonspor'u, Makedonya'da taraftarı yalnız bırakmadı. Kale arkası tribününde yaklaşık 400 bordo-mavili taraftar yer alırken, Rabotnicki taraftarlarının bulunduğu maraton tribününden maçı takip eden Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş formalı taraftarlar, bordo-mavili takıma destek verdi.

 TÜRK TARAFTARLAR ARASINDA GERGİNLİK
Rabotnicki-Trabzonspor maçını tribünden takip eden Trabzonspor ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Makedon seyircilerin bulunduğu maraton tribünündeki bir grup Fenerbahçe taraftarı da sarı-lacivertli bayrağın yanında "2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe" yazılı pankart astı. Kale arkasındaki Trabzonspor taraftarları buna tepki gösterdi.

Maçın oynandığı 36 bin kişilik Nacionalna Arena Filip II Stadyumu'nun büyük bölümü boş kaldı. Makedon taraftarlar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

 

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR: 


Trabzonspor Makedonya'da 1-0 kaybetti.

90' Özer sarı kart gördü. 

89' Okay sarı kart gördü. 

80' Trabzonpor'da Wari çıktı, Erkan girdi. 

75'Trabzonspor'da oyuncu değişikliği. Aykut Demir oyundan çıkarken Okay Yokuşlu oyunda.

63'Bir oyuncu değişikliği de Rabotnicki'den. Blazhe Ilijoski oyundan çıkarken Dusko Trajcevski oyunda.

62' Trabzonspor'da Sefa çıktı, Özer girdi. 

55' Trabzonspor'da Alper sarı kart gördü. 

50'Sağ kanattan gelişen atağımızda Yusuf, rakibi Vujcic'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Vujcic, sarı kart gördü.

48' Maçın ikinci yarısı da ilk yarıda olduğu gibi düşük tempoda geçiyor

Maçın ikinci yarısı başladı... 

Maçın ilk yarısını Trazonspor 1-0 yenik kapadı. 

43'Bir başka tehlikeli atağımızda Yusuf, ceza alanına girip topu içeriye çevirdi ama savunma topu karşıladı.

42'Gole çok yaklaştık. Ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Yusuf, topa vurmakta geç kalınca şutu savunmaya takıldı.

29' Hakem su molası verdi. 

23'Maalesef top ağlarımızda. Sol çaprazdan savunmamızın arkasına koşu yapan Ilijoski, kaleci Uğurcan ile karşı karşıya kaldı ve vuruşunda topu ağlara gönderdi.

23' Trabzonpor 1-0 yenik duruma düştü. 

20' Maç 0-0 devam ediyor. Trabzonspor'un bu dakikaya kadar çok etkili olamadı. 

9' Trabzonspor'da Salih, rakibinin müdahalesi ile sakatlandı. Salih'in tedavisi yapılması için saha dışına alındı. 

6'Kullanılan serbest vuruşta Ilıjoski'nin doğrudan kaleye gönderdiği topu Uğurcan harika bir şekilde kornere çeldi.

5' Trabzonspor'da Medjani, sarı kart gördü. 

1'İlk düdük çaldı ve karşılaşma Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı. Başarılar Trabzonspor... Başarılar Fırtına...

 Trabzonspor’da sakatlıkları süren Mehmet, M’bia ve Deniz ile kadro dışı kalan Onur bu maçta forma giyemeyecek.
Trabzonspor toz duman arasında UEFA maçına çıkıyor… UEFA Avrupa Ligi’nde Differdange 03’ü eleyen Trabzonspor, bu akşam saat 21:00’da deplasmanda Makedon temsilcisi Rabotnicki ile karşı karşıya geliyor.  Trabzonspor’da kadro dışı kalan Onur ile sakatlığı süren Mehmet Ekici, M’bia bu karşılaşmada forma giyemeyecek.
 
Onur’un kadro dışı kalmasından sonra morali bozuk bir şekilde Rabotnicki maçına çıkacak olan Trabzonsporlu oyuncular ise, kazanmak istediklerini ifade ederek, “Yeni sezona yeni umutlarla başlıyoruz. Bu akşam da kazanarak taraftarımızı mutlu edip yolumuza devam etmek istiyoruz. İnşallah bu akşam güzel bir galibiyet alıp Onur’a abimize bu galibiyeti armağan edeceğiz” dediler.

TRABZONSPOR'UN 11'İ: 

Uğurcan, Alper, Aykut, Mustafa, Salih, Constant, Medjani, Waris, Yusuf, Sefa, Cardozo