Trabzonspor, yaşadığı krizli saatlerin ardından bugün tekrar futbol atmosferine dönüyor... Bordo-Mavililer, UEFA Kupası 3. ön eleme turu ilk maçında Makedonya deplasmanında Rabotnicki ile kozlarını paylaşacak. Geçtiğimiz sezon kendi ligini 2. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme oynama hakkı kazanan Rabotnicki, 1. ve 2. ön eleme turlarında özellikle kendi sahasında aldığı sonuçlarla fark yarattı. 
Rakiplerine iç sahada 5 gol atıp kalesinde hiç gol görmeyen Makedon temsilcisi, 2 deplasmanını ise 1-0’lık skorlarla kaybetti. Bir önceki turda Lüksemburg temsilcisi Differrange’ı hem Trabzon hem de deplasmanda mağlup eden Bordo-Mavililer, ilk maçta alacağı avantajlı skorla Trabzon’a dönmekte kararlı. Karadeniz ekibinde Onur Kıvrak’ın yerine kaleci İbrahim’in ve yeni transfer Cavanda’nın ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor.

İbrahim'e terapi

Trabzonspor’da bugünkü Rabotnicki karşılaşmasında kaleyi genç file bekçisi İbrahim Demir koruyacak. İyi bir kamp dönemi geçiren ve hazır görüntüsüyle dikkatleri üzerine çeken Bordo-Mavili oyuncuyla dün hem kaleci antrenörü İbrahim Yılmaz hem de teknik direktör Şota özel görüşmeler yaptı. Şota’nın kalecisine, “Sana güveniyoruz. Böyle anlar futbolcular için büyük şanslardır. Senin de bu şansı değerlendireceğine eminim” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Rabotnicki cephesi umutlu

Trabzonspor’un rakibi Rabotnicki’nin teknik direktörü Igor Angelovski, maçın oynanacağı Filip Arena’da düzenlendiği basın toplantısında bugün oynanacak maçta en iyi oyunlarını sahaya yansıtacaklarını söyledi. Angelovski, “Bu mücadeleden çok şey öğreneceğiz. Bu yaklaşımımı futbolcularımıza da anlatıyorum” diye konuştu. Makedon çalıştırıcı, oyun sistemleriyle ilgili ise  “Bu oyun sistemi, takım tarafından yıllardır benimsendi. En iyi oyunumuzu sahaya yansıtacağız” ifadesini kullandı.

‘En iyi sonucu alacağız’

Fırtına’nın rakibi Rabotnicki takımının kaptanı Baze Ilijoski de basın toplantısına katıldı. İddialı açıklamalar yapan ve turu geçmek istediklerini belirten Ilijoski, “Taraftarların bize güvendiğinin farkındayız. İyi bir atmosfer hakim. En iyi sonucu almak için mücadele edeceğiz” dedi. Başarılı futbolcu ayrıca, “Trabzonspor iyi bir takım. Bu nedenle biz de yüksek bir motivasyona sahibiz. Elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptı.

Trabzonspor'un muhtemel 11'i: 
İbrahim, Cavanda, Mustafa, Uğur, Constant, Medjani, Okay, Özer, Sefa, Yusuf ve Cardozo

Rabotnicki: 
Bozhinovski, Siljanovski, Ristavski, Cikarski, İllevski, Sahiti, Vujcic, Petrovic, Anene, İlijoski, Altiparmakovski, 

Maç saat 21:00'da...

Trabzonspor'u 21:00'de Rabotnicki ile oynayacağı maç TRT 1'den canlı yayınlanacak. 
Şuan da anlaşılacağı üzere maçın yayının hangi kanalda yapılacağı belli değil ancak görüşmelerin sürdüğü bildirildi.