61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’un Slovak ekibi Zhilin’e kiraladığı, Azerbaycanlı oyuncu Ramil Sheydaev, Rus basınına transferiyle ilgili konuştu. 
Zilina’ya transfer olurken Trabzonspor’un Slovak futbolcuları Bero ve Durica’dan bilgi aldığını ifade eden Ramil, kulübün teknik direktörünün de kendisiyle konuşmasının etkili olduğunu kaydetti. Yeni takımının şampiyonluk mücadelesi verdiğini ve Şampiyonlar Ligine gidebileceğini kaydeden Ramil,  yeni kulübünde ki oyuncularla tanışmaya başladığını ancak bu sırada dil problemi yaşadığını da kaydetti. Ramil, “İngilizce öğrenmemem gerek. Rusça bazı oyuncular anlıyor. O yüzden iletişimle ilgili sıkıntı yaşamıyorum. Otelde kalıyorum. Ancak bir daire kiralamayı düşünüyorum” dedi. 

Türkiye’de geçirdiği süreyi değerlendirmesi istenildiğinde ise Ramil, “Bu biraz zor. Bu futbol ve her şey maç pratiğine bağlı. Bu anlar hayatta olur. Kendini kanıtlamak için bu işe kalbinle sahipleneceksin. Her şey bana bağlı. Zihnimde ben oynamak için hazırdım. Neden olmadı bilmiyorum” dedi. 
Trabzonspor’u değerlendirmesi istenildiğinde ise Ramil, “Türkiye Süper Ligi iyi ve güçlü bir lig. Şampiyonluk için büyük bir mücadele var. Ben bunu bekliyordum. Genel olarak Türkiye’ye çok sevdim. Trabzonspor büyük bir takım kurdu ve bizim aramızda iletişim normaldi” şeklinde ifade etti. 
Trabzonspor’un büyük bir kulüp olduğunu kaydeden Ramil, “Trabzonspor büyük bir kulüp. Trabzonsporlu taraftarlar bana çok sıcak bir tutum sergiledi.  Futbola çok düşkünler. Taraftarlar futbolu çok iyi biliyor ve onlar takımı her zaman destekliyor” dedi. 

Zenit’den ayrılması ve milli takımda Azerbaycan’ı seçmesinden pişman olup olmadığı sorusuna ise Ramil, “Hayır asla pişman değilim. Zenit’te şansım her zaman vardı Ama ben sadece diğer Liglerde, farklı ülkelerde kendimi denemek istedim” dedi. 

Zenit’in kendisine teklif yaptığını da açıklayan oyuncu, “Evet Zenit bana sözleşme önerdi ancak seçimi ben yaptım” diyerek yanıt verdi. 

Ramil, son olarak ise, Zilina’dan oynayarak Avrupa’da yarışlarında yer almak istediğini ifade etti.