Bordo-mavililer yaşanan bu gelişmenin ardından futbol federasyonuna tepki gösterirken, yapılan araştırma sonrası Trabzonsporla ilgili temsilci raporlarının F.Bahçe tarafından medyaya verildiği iddia edildi. Mahmut Özgener döneminde alınan karar gereği disiplin işlemi yapılan her maçtan sonra takımlardan savunma istenirken müsabakanın temsilci raporlarının da her iki takıma gönderilme zorunluluğunun olduğu ortaya çıktı Bordo-mavili yöneticiler kamuoyuna sızdırılan bu temsilci raporlarının ardından futbol federasyonu başkan ve başkanvekillerine telefonla tepki gösterirken, TFF yetkililerinin "Bu bizden kaynaklanan bir olay değil. Bu raporlar her iki kulübe de gidiyor, bizde bu olaydan rahatsızız" diyerek kendilerini savundu.

Temsilciler Kurulu Başkanı Kemal Dinçer'in de yaşanan bu olayın ardından TFF başkan vekili Ufuk Özertem'den, "Temsilci arkadaşlarımız raporlarının bu şekilde kamuoyuna çıkmasından bir hayli rahatsızlar. Çünkü orada her şey tüm içeriği ile moda mot yazılıyor. Bu arkadaşlar toplumun içinde çeşitli kademelerde görev yapan kişiler ve bu yüzden zor durumda kalıyorlar. Kulüplerle bu raporların bu şekilde paylaşılması uygulaması değişmeli" teklifi yaptığı öğrenildi. TFF yönetiminin de temsilciler kurulunu rapatsız eden bu olaydan dolayı yeni dönemde talimat değişikliğine gideceği belirtildi.

Özellikle temsilciler kurulunda görev yapan emniyet kökenli kişilerin bu olaydan dolayı bir hayli rahatsız oldukları ve bu nedenle TFF'deki görevlerini devam ettirmeme noktasına geldikleri belirtildi.

Kaynak: Sporx