Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Elazığspor ile karşılaşan Fenerbahçe,Dirk Kuyt'ın golüyle skoru 1-1'e getirirken golden önce yaşanan pozisyon tartışma yaratmıştı.Spor yorumcusu maçtan sonra yaptığı açıklamada Fenerbahçe haksız kazanç elde etmiştir şeklinde yorumda bulundu.  

NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen,''Fenerbahçe'nin bu şekilde kazandığı bir gol bence utanç kaynağıdır. Bu golle belki Fenerbahçe'ye şampiyonluk gelecek ama belki de Elazığspor küme düşecektir. Ben Aykut Kocaman'ın ve futbolcuların bu golden ötürü özür dilemelerini bekliyorum'' şeklinde yorumda bulundu.

 

"F.Bahçe'nin golünde hiçbir sıkıntı yok"


Fenerbahçe'nin Sanica Boru Elazığspor karşısında attığı beraberlik golünü Rıdvan Dilmen'in ardından Ligtv yorumcusu Markus Merk de değerlendirdi.




NTVSpor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Elazığsporlu futbolcunun sakatlık yaşamasına rağmen Fenerbahçeli futbolcuların oyuna devam etmesini ağır bir dille eleştirirken; Markus Merk Dilmen'in tam tersi bir yorumda bulundu.



Fenerbahçe'nin attığı golün öncesinde Elazığsporlu futbolcunun ağır bir sakatlık geçirmemesinden dolayı centilmenlik açısından bir sıkıntı oluşmadığını ifade eden Merk, "Golde herhangi bir problem olmadığını dile getiren Merk, "Hakemin golde devam kararı vermesi gayet normal. Burada oyunun devam etmesi doğru, top oyuncunun kafasına gelmiş ve hakem oyunu durdurma gereksinimi duymamış. Oyuncuda ağır bir sakatlık bulunmuyor. Centilmenlik açısından da bakacak olursak gol tamamen normal ve nizami" dedi. 



Lig TV'de yayınlanan Maraton programının diğer yorumcusu Tümer Metin de Merk'in görüşlerine destek vererek, "Oyuncunun ciddi bir sakatlık yaşamadığı belli. Bu sebeple oyunun devam etmesinden doğal bir şey yok. Zaten pozisyonda devam ederken, Elazığsporlu futbolcular da Bülent Ertuğrul'un ciddi bir sakatlık yaşamadığını düşünerek topun dışarı atılmasını talep etmiyor" ifadelerini kullandı.