Trabzonspor Mersin İdman Yurdu mücadelesinin ardından Vahid Halilhodzic'i eleştiren Rıza Çalımbay'a Halilhodzic cevap verince Çalımbay tekrar karşı atağa kalktı.

Vahid Halilhodziç, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın kendisi hakkında yaptığı “Türkiye’yi karıştırıyor” eleştirisine de yanıt verirken de şu ifadeleri kullanmıştı:

Halilhodzic : Karşı takımın hocasını tanımıyorum. Bu şekilde konuştuysa kaba bir eleştiri. Bu oyuncu tesadüfen kırmızı kart görmedi. Orada bir şey oldu ve gözümün önünde gerçekleşti. Orada bir müdahale oldu ve çok samimi söylüyorum, Serdar’ın ayağı kırıldı sandım. 5 dakika öncesinde Akbaş sedyeyle hastaneye götürülürken sedyede kustu. Bu olayda kendi sahanızda yaşanıyorsa benden orada oturup beklememi mi istiyorsunuz? Orada oyuncularımı koruma adına şikayetimi dile getirdim ve ayaklandım. Bu benim görevim. O meslektaşımın size söyledikleri kaba. Kaba da demeyeceğim. Kelime bulamıyorum. Daha farklı bir şey. Etik veya moral yönünden o şahıstan da ders alacak değilim. 45 senedir futbolun içindeyim. Daha öncesinde bir kere hoca olarak ve bir kere de futbolcu olarak tribünlere gönderildim, sahadan atıldım. 2 Dünya Kupası, 5 Şampiyonlar Ligi turnuvasına katıldım. Beni rahat bıraksınlar. Herkes kendi işiyle ilgilensin. Saha içinde hiçbir zaman ağzımdan kötü kelime duymazsınız. Oyuncumu savunurum. Bu şekilde devam edeceğim. 45 senedir kim oluksa olsun hiç kimseye saha içinde, saha kenarında hakaret etmedim. İletişim sorunumuz var tabii ki. Hemen iletişime girdiğimde karşımdaki beni anlamıyor ve ellerimle bir şey ifade etmeye çalışıyorum. Bazıları elimle iletişime girmemden hoşlanmıyor. Buna anlayış gösteriyorum ama ben de insanım ve oyuncularımı korumak görevim. Onlardan etik veya moral yönünden ders alacak kişi değilim.”


Bu açıklamaların ardından Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay canlı yayına bağlanarak yine Halilhodzic'i eleştirdi.

Söz düellosu ile ilgili konuşan Çalımbay "Benim oyuncularıma saldırmasın diye 5 oyuncusu Halilhodzic'i tutuyor. Halilhodzic geçen hafta oyuncularına "ihanet" suçlaması yapıyor, dün "oyuncumu korudum" diyor.
Halilhodzic'in açıklamaları kendisine yakışıyor. Süper Lig'de tek çözemediğim takım Trabzonspor. Maç öncesi çalıştık ama takımı çözemedik. İdeal 11'i yok." dedi.