61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Erdem,  “Trabzonspor’u yönetenler, Trabzonspor’un delegeleridir. Genel Kurullarda aldıkları yetkiyle Trabzonspor’u yönetirler. Rize Belediye Başkanımızın her halde kulüplerin nasıl yönetildiğinden bilgisi bulunmamaktadır. Eğer yoksa biz kendisine yardımcı olalım ve bunun gerek Dernekler Kanunu gerek Medeni Kanunu anlatalım kendisine. Trabzonspor’un delegeleri üzerinde kimsenin laf söylemeye hakkı yoktur. Haddi de yoktur” ifadelerini kullandı.
 
BELEDİYE BAŞKANI MÜSABAKALAR SAHA İÇİNDE DEĞİL DE SAHAD DIŞINDA...
Erdem, sözlerine şu şekilde devam etti: “Trabzon’da, Trabzonspor tarihinde her zaman saha içerisinde müsabakaların sonucunu belirlemiştir. Her halde Rize Belediye Başkanı müsabakalar saha içinde değil de saha dışında neticelendirme bilgisine sahip. Bizim öyle bir bilgimiz yok. Spor literatüründe de öyle bir bilgi yok” dedi.
 
LAF ATMA HAKKI YOK, HADDİ DE YOK
“Özellikle CHP’ye hiç laf atma hakkı da yok, haddi de yok. Bir kere bu arkadaşımız CHP’li değil” diyerek açıklamalarına devam eden Erdem, “Siyaset üzerinden konuşmak istiyorsa, siyasi cevap kendisine verebiliriz. Sadece biz verir miyiz? Şuan da ki Rize’de ki ilçe ve il yönetimi de o cevabı verebilir.





HOCA TUTSUN ÖĞRENSİN
Ama ben tutarsız olarak görüyorum. Ve konuları bilmemek olarak görüyorum. Eğer belediye başkanı açıklama yapmak istiyorsa, önce kulüplerin nasıl yönetildikleri konusunda bir hoca tutsun öğrensin. Ondan sonra Trabzonspor’un delegeleri üzerinde böyle bir fikir yürütsün. Trabzonspor’un delegelerinde her siyasi görüşten insanlar vardır. Unutmamalıdır ki Trabzonspor’un sahibi, Trabzonspor’un kongre delegeleridir.
 
AKLINDAN ŞAŞIYORUM
Trabzonspor’un başkanı yönetimi değildir. Kongre delegeleridir. Dernekler yasasında en üst kurul, genel kurullardır. Genel Kurullar yönetim kurulları ve denetleme kurulları vardır. En üst kurul bir kere genel kurullardır. Genel Kurullarda kim oy kullanır delegeler oy kullanır. Ondan sonra kulüp başkanlarına yetki verilir ki bizim günlük yürüyen işlerimiz bu kulüp yönetimi tarafından yönetilsin. Ben onu şansız bir beyan olarak görüyorum. Bu tür beyan verenlerin de aklından şaşıyorum” dedi.