1953 yılında kurulan İyiderespor, geçen yıl mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig'inde (BAL) adını olaylarla duyurdu. Ünyespor ile deplasmanda oynadığı maç sonrası hakeme itiraz eden ve olay çıkaran 8 futbolcusu kırmızı kart gören İyiderespor, Zonguldak'ta oynadığı bir maçta ise gol sevinci sırasında maçın yardımcı hakemini sakatladı. Ligde de başarısız sonuçlar alan İyiderespor, geçen sezon sonunda 1'inci Amatör Küme'ye düştü.

"BOKS TAKIMI ZANNETTİLER"

Bugün yaptığı açıklamada İyiderespor'un kapatıldığını belirten İyidere'nin AK Partili Belediye Başkanı da olan kulüp başkanı Ahmet Mete, şöyle konuştu:

"Maalesef futbolcu kardeşlerimiz bu takımı kaldıramadı. Futbol takımı kurduğumuzu zannettik ama futbolcular, boks takımına çevirdi. İyidere'de futbola önem vermemizin nedeni, genç kardeşlerimizi kahvehane köşelerinden kurtarmaktı. Ama gördüm ki maç bittikten sonra 8 oyuncu kırmızı kart görüyor. Bitiş düdüğünden sonra 8 kırmızı kart gören oyuncuların yer aldığı futbol takımının lige devam etmesinin bir anlamı olmadığını düşündüm. Bu futbolcular bizi geçici bir süre takımı kapatmak zorunda bıraktı."