61SAAT-Trabzonspor’da hazırlık döneminde gösterdiği performans ile ilk 11’e göz kırpan Marek Sapara, ardından ise çıktığı maçlarda istenilen performansı gösteremeyince adı transfer iddialarına karışmıştı. Gaziantepspor’un ısrarla istediği Sapara’ya karşılık Trabzonspor bu takımda Serdar Kurtuluş’u kadrosuna katmak istemişti. Ancak Kurtuluş’un isteklerinin Trabzonspor’un düşündüğü rakamın üzerinde olunca bu transfer rafa kaldırılmıştı.
Transfer sezonunu bitmesinin ardından başlayan 2014 Dünya Kupası elemelerinde Marek Sapara, ülkesini kurtaran adam oldu. İlk olarak Litvanya karışısında takımı 1-0 yenilirken oyunu 1-1’e getiren golü atan Sapara, bu akşam oynanan Liechtenstein maçında da gol perdesini aralayan isim oldu.
Milli takımı adına 90 dakika sahada kalan Sapara, 36. Dakikada müthiş bir gol atarak Slovakya’yı 1-0 öne geçrdi. Toplamda 7 sarı kartın çıktığı karşılaşmada Slovakya’nın ikinci golünü ise 78. Dakikada Martin Jakubko attı. Slovakya kadrosunda bulunan bir diğer Bordo-Mavili futbolcu Marek Cech ise yedek soyunurken oyuna dahil olmadı.
Slovakya ise grubunda Bosna Hersek ve Yunanistan’ın ardından 4 puanla ikinci sırada yer alıyor.


ADRİAN İLK 11’DE BAŞLADI
Trabzonspor’un bir diğer oyuncusu Adrian Mierzejewski’de bu akşam Polonya’nın kendi evinde oynadığı Moldova maçında ilk 11’de sahaya çıktı. 71 dakikada sahada kalan Adrian, ardından yerini ise Artur Sobiech’e bıraktı. Adrian, Polonya’nın geçen hafta Karadağ ile oynanan karşılaşmada sonradan oyuna girmiş ve takımına beraberliği getiren golü atmıştı.
Polonya Moldova’yı Kuba ve Jakub’un attığı gollerle 2-0 yenerken grupta Karadağ’ın ardından avarajla ikinci sırada yer alıyor.


JANKO, SONDANA OYUNA GİRDİ!
Trabzonspor Avusturyalı oyuncusu Mark Janko'da Avusturya'nın Almanya karşısında 2 -1 yenildiği karşılaşmanın son 5 dakikası oyuna dahil oldu. Janko'nun yedek soyunduğu karşılaşmada Almanya’nın gollerini 44. dakikada Marco Reus ve 52. dakikada Mesut Özil kaydetti. Avusturya’nın tek golü 57. dakikada Zlatko Junuzovic’ten geldi.


KAYNAK: 61SAAT.COM