Geçtiğimiz sezon devre arasından bu yana Beşiktaş ve Trabzonspor'un gündemini meşgul eden Brezilyalı yıldız Ronaldinho, yardım maçında görev almak için Portekiz'e gittiğini söyleyerek kayıplara karıştı.

Brezilya’dan gelen haberler, yüksek maaş ödeyerek Ronaldinho’yu kadrosuna katmayı planlayan Beşiktaş’ın ucuz kurtulduğunu gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz yıl Atletico Mineiro’dan ayrılmak istediğini söyleyen ve karşılaşmalarda isteksiz tavırlar sergileyen yıldız futbolcu, şimdi de kayıplara karıştı.

Şaşkına döndüler
Kulübü Atletico Mineiro’dan Deco’nun yardım maçında görev almak için izin isteyen Ronaldinho, Portekiz’e gitmek üzere takımdan ayrıldı. Ancak yapılan maçı izleyen kulüp yöneticileri, Ronaldinho’nun ilk 11′de ya da yedekler arasında olmadığını görünce neye uğradıklarını şaşırdılar.

Atletico Mineiro Sportif Direktörü Eduardo Maluf, futbolcunun maçta yer almadığını görünce büyük bir sürpriz yaşadıklarını söyledi. Oldukça sinirlenen Maluf “Bizden Deco’nun maçına gitmek için Salı gününe kadar izin istedi. Biz de bu izni verdik. Ancak maçı izlediğimizde Ronaldinho’nun orada olmadığını gördük. Gelir gelmez kendisinden bir açıklama isteyeceğiz. Bizi resmen aptal yerine koydu. Böyle saygısızlık görmedim” açıklamasında bulundu.

Ronaldinho’nun Brezilya’da liglerin başladığı bir dönemde böyle bir harekette bulunması ülke spor kamuoyu tarafından da büyük tepkiyle karşılandı.