Futbol tarihinin en önemli golcülerinden Ronaldo, yaşadığı fiziki sorunlar nedeniyle futbol hayatını Şubat 2011'de sonlandırma kararı almıştı. Özellikle dizinden yaşadığı uzun süreli sakatlıklar Brezilyalı golcünün başarılı kariyerini sekteye uğratırken, iyileşmek için aldığı ilaçların hormonlu olması Ronaldo'nun günden güne kilo almasına neden olmuştu. 

Futbol hayatına noktayı koyduktan sonra da aşırı kilolarının önüne bir türlü geçemeyen efsane golcü, Brezilya'da bir televizyon programına katılarak zayıflamaya karar verdi. Buna göre Ronaldo; bir beslenme uzmanı eşliğinde, sıkı egzersizler yaparak fazla kilolarından kurtulmaya çalışacak. Televizyon programının izleyicileri de Ronaldo'nun zayıflama periyodunu her gün takip edebilecek.

Program öncesi çeşitli testlerden geçen 36 yaşındaki eski futbolcu, amacının Aralık ayında geliri hayır kurumuna bırakılacak özel maça daha sağlıklı bir şekilde çıkmak olduğunu söyledi. Ronaldo, Zinedine Zidane'ın da forma giyeceği özel maça kadar kilo vermek istediğini dile getirirken, "Herkesin programı izlemesi sayesinde ben de üzerimde bir baskı hissedeceğim. Bu sayede sağlığıma daha hızlı kavuşmayı umuyorum" diye konuştu.