Süper Lig'de oynanan Trabzonspor-K. Erciyesspor maçında rakip filelere 1 gol bırakaran Trabzonsporlu Olcan, en hızlı futbolcular arasında yapılan değerlendirmede  dünya yıldızlarını geride bıraktı.

MESSİ VE RONALDO'YU SOLLADI

FIFA'nın açıkladığı rakamlara göre, dünyanın en hızlı koşan futbolcusu Manchester United'dan Antonio Valencia'ydı. Ekvadorlu futbolcunun saatteki hızı 35.1 kilometre olarak belirtilmişti. Hız denilince ilk akla gelen isimlerden Gareth Bale 34.7 km/s, Cristiano Ronaldo 33.6 km/s, Lionel Messi ise 32.5 km/s olarak belirlendi.

OLCAN DÜNYA YILDIZLARINI GERİDE BIRAKTI

Ancak Trabzonsporlu Futbolcu Olcan Adın, bordo-mavililerin 5-0 kazandığı K.  Erciyesspor maçında 34.4 km/s hıza ulaştı. Spor Toto Süper Ligin yayıncı kuruluşu Lig Tv’nin ölçümlerine göre 34.4 km/s hıza ulaşan Olcan, bu alanda dünyaca ünlü yıldızlar Ronaldo ve Messi gibi isimleri de geride bırakmış oldu.  Bodo-mavililerin en hızlı futbolcusu Olcan, aynı zaman da bu alanda Türkiye rekorunu da bu rakamla elinde bulunduruyor.

KİMSE BOLT'U GEÇEMEDİ

Ancak bordo-mavili ekibin yıldızı ve diğer futbolcuları koşu hızında geride bırakan, dünyanın zirvesinde yer alan bir isim vardı. Usain Bolt... Jamaikalı atlet, 100 metrede saatte 44.7 kilometrelik hıza ulaşmayı başarmıştı. Futbol harici isimler değerlendirmeye dahil edildiğinde, daha pek çok atlet Bolt'a yaklaştı ama geçemedi. Yine de attığı gollerle takımına hayat veren Olcan Adın’ın hızı, büyük ses getireceğe benziyor.