61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel - 

Süper Lig’e tarihinin en kötü başlangıcını yapan Trabzonspor adeta dip yaptı.
6 puanla 12. sırada yer alan Trabzonspor geride kalan 6 haftada toplamda 10 gol yedi. Karabükspor’dan 4 gollü yenilgi ile ayrılan Trabzonspor, son yıllardaki en kötü sezon başlangıcını yaşadı.

Bordo Mavililerin kurtuluş formülünü veren eski Trabzonspor teknik direktörü Sadi Tekelioğlu transfer politikasında yapılan yanlışlara dikkat çekerek Beşiktaş maçının dönüm noktası olacağını kaydetti.

“TRANSFER KESİNLİKLE ŞART”

Bir iki hafta daha beklemek lazım, derbi maçlarından çıkan sonuçlardan sonra her şey belli olur. Ocak ayında transfer kesin şart bu takıma. Yanlış oyuncuların alınmamasından dolayı takım bu hale geldi.

“BEŞİKTAŞ KADER MAÇI”

“Durum ortada 5 haftadır takım santrafor gol atmamış.  Devre arasında bu takımın kesinlikle transfer şartı.  Beşiktaş  maçına kadar yönetimin ve hocanın kaderi ortaya çıkar. 

“AKYAZI’YA KİM GİDECEK”

Akyazı Stadı’nı takım düzelene kadar açmamaları lazım. Belki ilk maçta insanlar gidebilir oraya, ondan sonra onursuz sonuçlardan sonra oraya da gitmezler. Avni Aker’e kimse gelmiyor Akyazı’ya kim gidecek karda kışta?

Trabzonspor taraftarı iyi futbol oynasan fizana da gider. Kötü olduğu zaman ağzın ile kuş tutsan çekemezsin stada.

“İŞİN PÜF NOKTASI”

Yanlış oyuncular gönderip, yanlış oyuncu aldılar. İşin püf noktası bu. Trabzon bu Trabzonspor’u taşımaz. Kesinlikle Ramazan Övüç, Muhammet Beşir, Erkan Zengin, Özer Hurmacı ve Aykut’un gönderilmemesi gerekiyordu.

“MUHAMMET’İ GÖNDERMEK NASIL İŞTİR”

Geçtiğimiz yıl Muhammet Beşir, yarım saat oynayıp 3 tane gol atmış. 5 maç adamlar gol atmamış. Nasıl bir iş bu ya?
Sheidaev diye bir oyuncu alıyorsun, oyuncunun önünü kapatıyorsun onu kiraya veriyorsun dediğim gibi işin püf noktası transferdir.

“TRABZONSPOR’UN YAPTIĞI EN BÜYÜK YANLIŞ”

Kulübün batması ile çıkması arasındaki fark transferdir. Transferde yanlış yaparsan batarsın.
Hem sahada batarsın hem de ekonomide batarsın. 
Trabzonspor’un son yıllarda yaptığı en büyük yanlış bu.  Bu yönetim de yaptığı bundan önceki yönetimde yaptı.  Bundan önceki daha fazla yaptı.
Trabzonspor’un büyüklüğünün tartışmaya açılmasının arkasındaki gerçek bu.  Son dönemde bir tane iz bırakan oyuncu yok ya Bir tane alırsın oyuncu gider değil mi?

“OYUNCULARA SAHİP ÇIKIN”

Sezon başı twit atanlar şimdi gizlenmesin desin ki ben aldım, biz aldık,  hoca seyir etti, hocanın yardımcısı seyir etti. Sahip çıkan yok. Futbolcular ortada. Rize’ye geçerken mi Erzurum’a geçerken mi uğradılar Trabzon’a bizi alın diye. Kim aldı Amerika’dan çıkacak diyecek.  İyi de olsa kötü olsa, yöneticilik veya ötesinde insanlık delikanlılık çıkacak diyecek ben aldım kardeşim 1 haftadır sahibi yok.