Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında Emrah Karalinç ve İlker Koç’a açıklamalarda bulunan Şener’in değerlendirmeleri şu şekilde:

Cas kararı

“Şike yaptı ya da yapmadı diye açıklama yok. Zaten böyle giden bir süreçti. O dönemin başkanı bendim ve viclanlarda, halkın gözünde ve şike olarak kaldı. Mahkeme bunu ‘Kumpas Davası’ olduğunu söyledi ama içeriği de doğru. Mahkeme kararları eleştirilebilir ama normal olarak şike yaptı ya da değil. Bazı eksikliklerden dolayı beraat etti. Kimsenin içerisi girmesinden hoşlanmıyorum ama o dönem eziyet çektiğimizi de belirtmek isterim. Vicdanen her zaman ömrün sonuna kadar bu devam edecektir. Benden sonra olan yönetimlerin de çok başarılı oldğunu söylemem.”

“Taraftar uyursa, herkes uyur”

“Bu teknik bir konu. Biz o zamanlar o kadar çok para verdik ki bu nedenle yargılandık. Onu da beceremediler ve krizler çıktı. Bordo-mavili taraftarlar bu işi canlı tutan etkenlerdir. Onlar uyursa da bu iş kapanır.”

Hedefimiz Avrupa olmalı!

“Takımda taşlar yerine oturuyor. Sıkıntılı bir durum var ama bizim de Avrupa’da olmamız gerekiyor. Galip yada mağlup olsak da şahsım adına çok sevinemeyeceğim. Ersun Yanal umduğumdan daha iyi gidiyor. Ben daha yeni stadyuma gidemedim ve de gitme taraftarı değilim.

“Burak Yılmaz ve Selçuk İnan…”

“Burak Yılmaz ve Selçuk İnan kaç yaşına geldi artık Yusuf gibi genç oyuncu zamanı. Burak ve Selçuk bir doyuma ulaşmışlar. Bizim buralara uymaz diye düşünüyorum.”

Yabancı sınırlaması

“Serbest yabancıya karşıyım. Neredeyse 1 yerli ile çıkacaklar. Limit konulmalı diye düşünüyorum. Türk futbolcular oynamalı.”

Başkan adayı olacak mı?

“İlerleyen yıllar artık 70 yaşına gireceğim. Gençlerin olması lazım. Muharrem Usta şu an bu işi yapıyor ve gençler olmalı.” (Ajansspor)