Şener, Trabzonspor’un iyi kadrosu olduğunun altını çizerek, “Bundan sonra ivmemiz yükselir. Elimizde malzeme var. Eğer iyi oyuncularımız olmasa diyecektik ki elimizdeki malzeme bu kadar. Onu söyleyemiyoruz çünkü iyi futbolcularımız var. Şu anda 16 puanımız var ve liderle arasındaki puan farkı 6 ama arada 7-8 takım var. Bu sene ilk yarı sonunda takımların puanlarının düşük olacak gibi görünüyor. Bir tahminde bulunmak çok zor. Ben takımıma güveniyorum ve üst sıralara çıkacağımıza inanıyorum. Şampiyonluk ve Türkiye Kupası hedefimiz devam ediyor kimse merak etmesin” dedi. Gelecek yıl sözleşmesi bitecek olan Şenol Güneş konusuna değinen Şener, “Şenol Güneş yabancı birisi değil onun için sözleşmeye gerek yok. Şenol Güneş isterse devam eder istemezse devam etmez. Şenol Güneş ile olan ilişkimiz sözleşmede şu yazıyor ilişkisi değil” açıklamasını yaptı.

“TARAFTARLAR GÜÇLÜ OLSUN”

“Ocak ayı transferleri için hocayla konuşmadık. Ocak ayı transfer zamanı için iyi bir dönem değildir ama fazlalıkları biraz azaltmaya çalışacağız” diyen Şener, “Adrian, Polonya Milli Takımı’nın oyuncusu, kötü bir oyuncu değil. Mutlaka bir gün patlayacaktı, Sapara da öyle. Hepsi toptan patlarsa ne olur onu bilemiyorum. Ara transfer konusunda daha Şenol Güneş ile bir görüşme yapılmadı” diye konuştu. Akhisar maçına taraftarların ilgi göstermemesine de değinen Başkan Şener, “Taraftarlar hep güçlü olsunlar 7 bin kişi stada gelmesinler daha kalabalık olsunlar. Bu hafta mesela Ordu’ya gitsinler, Ardından Eskişehirspor maçı için Avni Aker’e gelsinler. Hepsini stada bekliyoruz. Hiç olmazsa kombine satın alanlar tribünü doldursunlar. Bu hem bizi hem de sporcuları daha mutlu eder. Bize inansınlar” diye konuştu.

“AKYAZI HAYALİM BİTTİ”

Akyazı’daki dolgunun hala bitmemesini de eleştiren Şener, “Ben TOKİ başkanı değilim, Erdoğan Bayraktar da değilim. Duyduğuma göre dolgu Şubat’ta bitiyormuş. O zamana kadar ihalenin yapılması lazım. İki dönemdir başkanım. Bu konu 5 yıl önce de vardı. Artık ilgilenmek istemiyorum. Ben kulüpten sadece 10-15 milyon lira Avni Aker’e harcadım. İnsan bir makamda olunca birtakım hayallerle yaşar. Hayalleri yıkılınca yapacak bir şey kalmıyor. Ben müteahhitlikten geldim. 5 yıl çok uzun bir süre. En iyi ihtimalle 2-2,5 yıl sürer yapımı, etti sana 7-7,5 yıl. Al sana bir Trabzon’da Tanjant Yolu hikâyesi daha. Diğer kulüplerin stadyumlarının ihale tarihleri belliymiş. Bunları sağdan soldan duyuyoruz. Bizim daha ihale tarihimiz belli değil. TOKİ başkanının bugüne kadar kulübe gelip şunu yapalım bunu yapalım dediğini görmedik. Herhalde bizden de pek hoşlanmıyor” şeklinde konuştu.

“KONGRE ZAMANINDA YAPILACAK”

Aralık’ta yapılacak mali kongrede olağanüstü kongrenin olmayacağını da vurgulayan Şener, “Arkadaşlar gündemi hazırlayıp verdiler mi tam bilmiyorum ama öyle bir şey yok. Her yıl yaptığımız mali kongre olacak. Önümüzdeki sene seçimli kongre olacak. Çok olağanüstü bir durum olmazsa ben daha aday olmayı düşünmüyorum. Başka arkadaşlar da yapabilir diye düşünüyorum ama Trabzonspor’u da sahipsiz bırakmayız” ifadelerini kullandı.

“CAS’A ‘TÜRKİYE’DE ŞİKE VAR’ DİYE GİDECEĞİZ”

Şikeyi gündemden düşürmesi için bir baskı görmeğini ancak etrafından “bırak artık şu işi” diyenlerin olduğunu belirten Şener, şöyle devam etti: “Zaten ulusal basında da çok gündeme gelmemeye başladı. Bir iki televizyon programında konuşuluyor sadece. Bir de ben çıkıp söylüyorum ve gündemde tutmaya çalışıyorum. Sesimizi duyurabilmek için bu sezon iyi saha sonuçları almamız lazım. Çünkü karşıdaki rakip çok kuvvetli ve biz o kadar kuvvetli değiliz. Sadece sportif olarak, ekonomik olarak değil siyasi olarak, çevre olarak bizden çok kuvvetliler.” Avukatların CAS için yurt dışına gideceklerini söyleyen Şener, “Benim de sağlığım izin verirse Cuma günü gideceğim. Biz İsviçre’de anlaştığımız avukatlık bürosuyla görüşmeye gideceğiz onlar yapacaklar başvuruyu. Trabzonspor CAS’a, ‘Türkiye’de Şike Yapılmıştır’ gerekçesiyle başvuracak. Dolayısıyla bizim hakkımız yenilmiştir ve CAS’ın verdiği kararlar uygulanması lazım” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN VİCDANLARDAKİ ŞAMPİYONLUKTUR”

Şener, resmi sitedeki şampiyonluk kısmına 2010-2011 sezonunu eklemek için resmi bilginin lazım olduğunu kaydederek, sözlerine şöyle devam etti: Ama bu iş sonuçlanmazsa, bitmezse bizim müzemizde 7. kupanın yeri duruyor. Oraya bir kupa koyacağımız kesin. Mühim olan vicdanlarda o kupayı almak. Karşı tarafta olanlar da, kararı verenler vicdani olarak bir şey demiyorlar.”

“1461’İ KESİNLİKLE SATACAĞIZ”

1461 Trabzon konusunda TFF’den kendilerine, ‘şampiyon olursanız bir üst lige geçemezsiniz’ şeklinde bir yazı geldiğini hatırlatan Şener, şöyle konuştu: “Ve şartları gözden geçirin denildi. Bu da şu demek; ya bu kulübün bize olan bağını başka birisine devretmek ya da kulübü başka birisine satmak. Başka bir üçüncü ihtimalimiz yok. Satılsa bile kulüp Trabzon’da kalmak zorunda. Bu yüzden ya Trabzon’dan birileri olmalı ya da dışarıdan olacaksa bile kulüp Trabzon’da olmalı. Yılsonuna kadar şampiyonluğa oynamak için her türlü gayreti gösteriyoruz ama diğer işlemleri yapmamız lazım. Yarın kulüplere bir zarar gelirse yine sorumlusu biz oluruz. Bu konuda tedbirli olmamız lazım.”

“BANA KİM YAKIN İSE ONUNLA OLURUM”

CHP’nin Fenerbahçe ile tutumunun devam ettiğini belirten Şener, “Fenerbahçe kulübünü ziyaret edip hediye forma alıyorsa ve Aziz Bey mağdur oldu diyorsa o olmuyor işte. Şık olmadı. Başbakan’ın Fenerbahçe’ye gidip forma aldığını bilmiyorum veya Aziz Bey mağdur oldu dedi mi bilmiyorum. Ben burada bir tarafım ve ben de benim tarafımı tutanlardan hoşlanırım, tutmayanlardan çok hoşlanmam.”

KAYNAK: SABAH/ULAŞ ÖZDEMİR