Trabzonspor sezona kötü bir başlangıç yapmış ve UEFA Avrupa Ligi’nde Videoton’a elenmişti. Lige de istediği gibi başlayamayan Fırtına, oynadığı 3 maçta 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak sevenlerini üzmüştü. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, HABERTÜRK’e takımın bu durumu hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Şener taraftarların eleştirileriyle ilgili olarak “Eleştiri sıralaması şöyle olur; önce hoca, sonra yöneticiler, daha sonra da başkan... Kötü gidişatın durumu bana sorulacak hali yok. Hocaya sorulur. Ama Şenol hoca tüm bunları düzeltir diyorum” diye konuştu. İyi bir kadrolarının olduğuna inandığını belirten Başkan Şener, “Bu anlamda kadromuzun karşılığı bu değildi. Ben zamanla her şey rayına oturur düşüncesindeyim. Ama ligde kötü sonuçlar aldığımız da doğrudur” diyerek düşüncelerini aktardı.

Avrupa defterini erken kapatmalarını değerlendiren Şener, “Videoton’a elenmemize çok üzüldük. Ama artık olan oldu. Ben birazda işin ekonomik tarafına bakıyorum. Avrupa Ligi’ne katılabilseydik, kazançlarımız olacaktı. Elenmesek iyiydi.” şeklinde konuştu.

“TRANSFERDE GEÇ KALDIK”
Transferlerde geç kalındığını itiraf eden başkan, “İsteklere yakın oyuncular alındığını söyleyebilirim. Ama geç kalınmıştır, bu da doğrudur... F.Bahçe, G.Saray oyuncular alıyor, müthiş şekilde reklamını yapıyor ve yere göğe sığdırılamıyor. Gazeteler sayfa sayfa yer veriyorlar. Ama bizde durum farklı... Maalesef yerel medyamız farklı işlerle uğraşıyor” dedi.

HTSPOR / Haluk AYYILDIZ