Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Budapeşte yolculuğu sırasında uçakta konuştum. Son Marc Janko transferinden Türkiye Futbol Federasyonu ile ilişkilere kadar her şeyi masaya yatırdık.

Janko, Trabzonspor'un gündemine nasıl geldi, transfer nasıl gerçekleşti?
Bir haftadır, yönetim kurulundan Nevzat Aydın arkadaşımız transfer için görüşmeler yapıyordu. Aynı sıralarda da Giray Hoca (Bulak) Sparta Prag'tan Senegalli Leonard Kweuke ile görüşüyordu. Bu iki oyuncudan biri olacaktı. Kweuke'nin bonservisinin üç tane sahibi çıktı. Rakam da yüksek olunca Nevzat Aydın 2.4 milyon Euro karşılığı Janko'yu bitirdi.

'Topluca istifa istemiştim'
Disiplin Kurulu'ndaki üyeniz Yusuf Reha Alp istifa etti. TFF Yönetim Kurulu'ndaki iki Trabzonlu ismin istifalarını istediniz mi?

Yusuf Ziya'nın istifasını Trabzon'da salı gecesi öğrendim. Kendisi ile konuşacağım. Diğer iki üyemizle de konuşmak istiyorum. Ben zaten daha önce topluca bir istifanın olması gerektiğini ifade etmiştim.
Karabük maçınız ısrarınıza rağmen gündüz oynatıldı. Beşiktaş bu hafta Karabük'te 20.00'de oynayacak...
Trabzonspor'un Futbol Federasyonu'ndaki yeri çok başka! Bir ayrıcalığı var, bunu hissediyoruz. Bizi çok sevdikleri ya da hiç sevmedikleri şeklinde yorumluyorum.

UEFA'dan şüpheleniyorum
Kupayı sürekli gündeme istiyorsunuz, bu işin sonu nereye gidecek. Hep istemeye devam edecek misiniz?

Evet istemeye devam edeceğim. Kaç defa federasyona başvuru yaptık bir kez olsun yanıt vermediler. Tek istediğim şu: 'Evet biz sizin başvurunuzu değerlendirdik. Şu şu gerekçelerle size bu kupayı vermiyoruz, şampiyonluğunuzu vermiyoruz' demeleri... Bana bunu açıklasınlar.

Bu süreç böyle mi devam edecek?
Ben de bilmiyorum, başıma ilk kez geldi. UEFA'ya başvurduk oradan da bir yanıt yok. İnsan UEFA'dan bile şüphelenmeye başlıyor. Bir yılı geçti bekliyoruz. Biz sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız.
İlk maçta tatsız bir olay yaşandı ve istifaya davet edildiniz, ne hissettiniz?
Küçük bir gruptan gelse de, tabii ki çok üzüldüm. Yöneticiliğin, başkan olmanın içinde bunlar var, yaşanıyor.
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le görüşüyor musunuz?
Hayır görüşmüyorum.

Colman suçlu ama haklı!
Colman olayı nedir sayın başkan?

Colman ve Zokora'nın ceza almalarını gerektiren bir durum yaşandı. Fakat Colman'ın buradaki itirazına ben de hak vermiyor değilim. Ancak konu kapandı. Colman'ı seviyoruz. Böyle konular teknik kadro içinde oluyor zaman zaman.

Bir seneniz var, yeniden aday olacak mısınız?
Daha uzun bir süreç var. Ben istiyorum ki bizden sonraki yönetime ekonomisi kuvvetli bir takım bırakalım. Gelecek arkadaşlarımızın rahat etmesini isterim.
Trabzonspor'la ilgili bir iddia ortaya atıldı. Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal ve İlhan Cavcav, Trabzonspor'un küme düşürülmesini konuşmuş. Bunu araştırdınız mı?
Federasyon bu iddiayı zaten yalanladı. Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal'a telefon açtık geri dönmedi. Herhalde o da sonra yalanlamış. Aynı şekilde İlhan Cavcav bey de yalanlamıştır.