Açıklamalardan satır başları;

“HER ŞEYİ BİRANDA DÜZELTEMEZSİNİZ”

Mali Kongre’nin karşılıklı sataşma olan bölümü Trabzonspor’a yakışmadı. Eleştiriler gayet doğal, olması lazım. Trabzonspor camiasında aklıselim insanlar da var. Sivri çıkışlar yapanlar başka. Zaten onlar olmasa bugün çok daha kötü durumlara düşerdik. Bana göre iyi geçen bir kongre oldu. Kongredeki üye profilinin bir bölümü beni memnun ediyor ama diğer bölümü etmiyor. Bu konuda rakiplere bakmak lazım. Onların kongrelerine katılmadık ama medyadan takip edebiliyoruz. Biraz daha farklılar ve biz de böyle olmasını arzu ederdik. İnşallah yeni jenarasyonlarla birlikte daha bilinçli kongreler yaparız. Bağırmaların çağırmaların olmadığı, hitabetin daha güzel olduğu kongreleri inşallah yapacağız. Her şeyin bir anda düzelmesi mümkün değil tabi ki. Üye sayısını bilinçli olarak arttırabilirseniz arttırın elbette. Her önüne geleni üye yaparsak, sadece oy almak için akrabalık ilişkileriyle üyelik yaparsak onun bir faydası yok. Onlar üye değil ve kulübe de zarar verirler. Eğitimli, hitabeti düzgün,  yenidünyayı anlayabilen, borsadan haberi olan üye profili yarar sağlar ama bunu bir anda değiştirmemiz mümkün değil.

ATASOY’A ‘ÜYE AİDATI’ GÖNDERMESİ

Başkanlık zor bir iş. İçinizde fırtınalar kopsa da onu gündeme getiremezsiniz. Çünkü herkesi temsil ediyorsunuz. Bazı arkadaşlara bazı cevapları verdim. Daha da fazla verebilirdim. Metin Atasoy konuşmasının bir kısmında değindiği nasıl bir başkan hayal ediyorum konusunda şunu da diyebilirdi, ‘delegelerin aidatlarını yatırmayan bir başkan adayı hayal ediyorum.’ Şike konusunda sesleri çıkmayan kişilerin beni eleştirmeye hakları olmadığını düşünüyorum. Mahkemelerde, nezaretlerde biz koşuştururken keyif alanların kalkıp bana akıl vermelerini yadırgadım. Fenerbahçe Kulübü yöneticileri ceza almalarına rağmen camialarından destek aldılar biz ise demeç verdikten sonra destek aldık. Bu konuda çok konuşmak istemiyorum. Tarih 20-30 yıl sonra anlatır bunları.

“ELİNE KÂĞIT TUTUŞTURANLAR BENİ ELEŞTİRİYOR”

Tekrar adaylık konusu için henüz daha çok erken. Yoruluyorsunuz tabi ki. Sonra eleştiriler alıyorsunuz. Kongrede Edip Bey gayet güzel bir şekilde eleştirilerini yaptı ama 85 yaşındaki bir adamın eline kağıt tutuşturmuşlar o da oraya çıkıp konuşuyor işte. Bu da demokrasinin ayıp tarafı. Eline kimin kağıt tutuşturduğunu kendisi söylüyordu bunu ben demiyorum. Trabzonspor Başkan adayları kendisini iyi yetiştirmiş, medyayı, siyaseti anlayan, federasyon konusunda biraz daha nasibini almış kişiler olsa daha iyi olur. Kimsenin adaylığına mani olmak, başkanlığına mani olmak gibi bir talebim yok. Trabzonsporlu olduğum için bunu arzu ediyorum. Bu konuda da haklıyım çünkü rakiplerimden daha öne çıkmam lazım benim; yönetimiyle, başkanıyla. Daha çok işimiz var ve yeniden adaylık konusunda henüz erken. Başkanlığı bıraksam dahi bu işlerin peşini bırakmayacağım. Buna mecburum. Şike sürecinin en iyi detaylarını bilen benim.

“KONGREDE AKYAZI YOKTU ÇÜNKÜ OY YOKTU”

Bir Akyazı hayalim yok ama olabilirdi. Kimse de bahsetmiyor Akyazı’dan. Olsa da olur olmasa da olur. Akyazı hakkında çıkıp bir vurgu yapsalar siyaset mecburen daha çok ilgilenmek zorunda kalır. Bu vurguyu yapmak da bana kalıyor. Kongrede beni eleştirenler Akyazı konusuna girmedi. Demek ki oyla ilgisi olmadığı için o konuda söz söylemiyorlar. Akyazı projesi başlayalı 5 yıl oldu. Ben daha erken biteceğini düşünüyordum. Maraton tribününün çatısını saha iyi görünmüyor gerekçesiyle söktük ama Akyazı Stadı gecikti. Bu kadar uzun süreceğini bilseydim Maraton’un üzerini kapatırdım. Maliyeti de 2-2,5 milyon lira. Trabzonspor için önemli bir para değil. Sürekli bu konu gecikti. TOKİ başkanını ne ben tanırım ne de o beni tanır. Çok ilgilenmiyorlar bu konuyla. Benim yapacak bir şeyim yok.

“DÜNKÜ MAÇ GİBİ OYNAYALIM”

İyi bir takımımız var. Dün akşamki maçta şanssızlığımız vardı top girmeyince girmiyor. Kadromuzda fazlalıklarımız var. Kadroyu makul sayıya da indirince bazı oyuncular diyor ki benim yerime nasılsa kimse oynayamaz o zaman da yeterli performansı göstermiyor. Önemli olan burada dengeyi bulabilmek. Takımda önemli olan futbolcuların kazanma isteğidir. Dünkü maç gibi her maç oynarsak Trabzonspor daha iyi sonuçlar alacaktır.

“BORÇ VAR AMA DÖNÜYOR”

Devre arasında bazı oyuncuları göndereceğiz ama alma konusunda ben de borç çok diyeceğim. Kongrede borç lafını etmeyin alayım. Bu kulüpler bu şekilde dönüyor. Tüm dünyada bu böyle. Manchester United’in bile 500 milyon Euro borcu var. Başka türlü olmuyor, olsa yaparlar. Transfer yapılmayınca da seyirci ayağa kalkıyor, yerel basın ayağa kalkıyor. Önemli olan çevrilebilir borcun olmasıdır. Ülkelerin de borcu var ama dönen bir borç. Dönmeyen bir borç olunca finans kuruluşları para vermez. Bu eleştiriyi yapanlar bunu benden daha iyi biliyorlar. Kulübün mali denetlemeleri var 5 lira diğer tarafa aktarmanız mümkün değil.

“ÖLÜMÜNE İSTESİN, ALIRIM”

Aykut ve Muhammed’in transferleriyle ilgilendik. Muhammed’in babası “benim çocuğum Trabzonspor’da oynamaz oraya göndermem” dedi. Aykut’un babası da yanılmıyorsam problemli bir babaydı. Genelde Alman kökenli oyuncuların ailelerinde problem oluyor. Onda da öyle sıkıntılar vardı ve o yüzden almadık onu. Oğuzhan ile biz ilgileniyorduk Beşiktaş kaptı. 5 lira aşağı 5 lira yukarı düşününce böyle şeyler olabiliyor, borç çok olmasın diye. İlgilenmek başka çabuk hareket etmek başka. Hocaların da katkısı olmalı. Şenol Güneş bana bunu mutlaka ölümüne bana al dese ben onu alırım ama yarım denilince alamıyorum.

“FUTBOLCULARA 4 MİLYON ÖDEME YAPTIK”

Önemli paralar veriyoruz. Oyunculara yine bugün 4 Milyon TL ödeme yapıyoruz. Yapılan eleştiriler haksız. Bir kişi gelip ya başkan siz Ülker ile anlaştınız ama Eskişehir’de Eti var ben onları tanıyorum sizleri görüştüreyim diyorlar mı? Türk Telekom ile anlaştınız ama Vodafone daha çok para veriyor bir görüşme ayarlayayım diyen var mı?

İZLEME KOMİTESİ’NE SERT GÖNDERME

İzleme Komitesi’nden memnun değilim. Bu konuda çok detaya inmiyorum ama yeterli katkıyı sağlamıyorlar. Türk oyuncular konusunda tek pazarımız Alman piyasası. Şu anda oraya yoğunlaştık. Avrupa’da çok sayıda Türk oyuncu var. Sercan ve Emre’nin kökeni de Alman. İçlerinde problemli olanlar da çok. Görüyorsunuz kolları, bacakları filan hep dövme.

“EYLEMLERE KATILMIYORUZ, ÇÜNKÜ…”

Bizim taraf olmamız sebebiyle Temiz Futbol eylemlerine katılmamız doğru olmaz. Mahkemelerdeyiz sonuç olarak. Bizi seven insanlar bu eylemleri yapıyorlar. Oradaki renklere baktığınızda hep bordo-mavi. Benim orada olmama gerek yok. Bunu çok düşündük böyle olması gerektiğine karar verdik. Trabzonsporlular bu işe sahip çıkıyorlar. Kongreye katılanların bazıları kongre sonrasında evlerine gittiler. Diğer arkadaşlar ise Temiz Futbol eylemlerine katıldılar. Onlara teşekkür ediyorum.

“TS CLUP ARTI FUTBOLCU ALDIRIYOR”

TS Club’ın başına çok iyi bir arkadaş getirdik ve daha bilimsel şeyler yapıyoruz. Yani TS Club oldukça iyi ciro yapan bir kuruluşumuz oldu. Bize iyi bir futbolcu aldırabiliyor. İyi eğitim görmüş elemanlar lazım. Bu çağda modern çizgiler satıyor. Bizim böyle enteresan gelirlerimiz var. Kimsenin cebinden 5 kuruş istemiyoruz kulüp için doğru da değil zaten. Mesela Coşkun Çebi Anadolu Sigorta’nın ana bayisi Karadeniz Bölgesi’nin. Bize yılda 600 bin lira kazandırıyor sponsorluklarla beraber. Benim için yönetici bu demek.