61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor yönetiminin eski başkanlardan Sadri Şener, hakkında suç duyurusunda bulunarak açılan kamu davasının ilk duruşması bugün Trabzon Adliyesinde yapıldı. Trabzon 3. Asliye Mahkemesinde görülen dava, saat 10:00’da başladı, 12:00’da bitti.

İlk duruşmada ilginç detaylar, ifadeler, suçlamalar ve savunmalar dikkat çekti. Sadri Şener hakkında açılan, kamu davasına Trabzonspor’un da müdahil olması duruşma sonunda karara bağlanırken mahkeme hakimi davayı 26 Şubat 2015’e erteledi.

ŞENER, NEYLE SUÇLANDI
Trabzonspor yönetiminin bilirkişilere incelettiği detaylı muhasebe kayıtlarından sonra savcılığa yaptığı ‘Zimmete para geçirme ve belgede sahtecilik’ başvuruları ile açılan davanın bugün görülen duruşmasında Şener'de ifade verdi.  Duruşmada hakim hem Şener’e, hem de Trabzonspor’un müdahil avukatlarına iddialarla ilgili sorular yöneltti. Özellikle mahkeme dosyasında ‘şike davasının avukatları’ ile ‘Borsada işlem gören şirketlerin’ yapılandırılması ve birleştirilmesi ile ilgili süreçte avukatlara aşırı ödeme yapıldığına dair iddialar yer aldı. Sadri Şener ise günün konuşlarına göre ve şike mahkemesinin önemi ile diğer ticari davalarda ki hassasiyet nedeniyle böyle yüksek ödemenin yapıldığını söyledi.

KURYE İLE PARA ALIŞVERİŞİ
Mahkemede Trabzonspor adına müdahil olarak yer alan avukat tarafından, ödemelerde banka havalesi değil de kurye ile para alışverişinin yapılması gündeme getirildi. Mahkeme hakimi bu iddialarla ilgili olarak kulüp çalışanlarından Coşkun Karaoğlu, Alaattin Ölmez, Özkan Yavuz ile Fatih Şahinoğlu’nu şahit olarak dinledi.
Şahitler, Şener’e hukuksal davaların takibi için avukatlara elden para transferi yaptıklarını ifade ettiler. Şener’de, kendisine elden para transferini doğruladı. Ancak, bunu 3 nedene bağladı.

Şener, TMSF ile sorunları olduğu gerekçesi ile elden kulüp kasasından kendisine kuryeler aracılığı ile para geldiğini, banka havalesiyle gelecek olan paraların TMSF tarafından alı konulma ihtimaline karşı böyle bir yolu seçtiklerini kaydetti.

Ayrıca Şener, Trabzonspor başkanı olarak İstanbul’da şike süreci devam ederken ulu orta bir banka şubesinden yüklü miktarda para çekmek gibi sırada beklemenin de o gün ki ortama göre sakıncalarını savunmasında dile getirdi.

ŞENER, NE DEDİ?
Mahkemede savunmasında Sadri Şener, kulüp başkanı olarak çok defalar Genel Kurulda ibra edildiğini, şike sürecinde kendinin ve kulübün temize çıktığını belirterek, mevcut yönetimin kendisi hakkında kamu davası açmasına bir anlam veremediğini bunu Trabzonspor’a bir faydası olmadığını belirtti.   
Özellikle Trabzonspor adına davayı müdahil olan avukatlar,  Necdet Budak ve Hasan Ölçer adlı avukatlara yapılan ödemeler üzerinde çok sık durarak, Şener üzerinden bu iki avukata yapılan ödemelerde usulsüzlük olduğuna dair izlenim ve iddialarda bulunması dikkat çekti.
Mahkeme salonunda Sadri Şener döneminin yöneticilerinin de olduğu gözlemlendi. Hasan Yener, Recep Denizeri, Coşkun Çebi, Celil Hekimoğlu, Zeki Mazlum, Murat Onur gibi eski yöneticiler Şener’e mahkeme süresince mahkeme salonunda manevi destekte bulundular. Şener’in dava boyunca avukatlığını Trabzon eski Baro Başkanı Mehmet Şentürk, yapıyor.

ŞENER’DEN TARİHİ TESPİT
Mahkeme sürecinin bir anında Trabzonspor avukatının, Şener’in avukatlarının kulüpten parasını alamadığı gerekçesiyle kulübü icraya verdiklerini söyledi. Bunun üzerine Sadri Şener, hakimden söz alarak duygusal ama gerçekçi bir tespiti şöyle yaptı: “Maalesef, burası Trabzon ve Trabzonspor... Bu Trabzonspor’u taraftarın adeta taptığı yönetimlerin adeta kırmızı halıyla kulübe davet ettiği teknik adamlar futbolcular antrenörler görevliler çalıanlar hepsi icraya veriyor. Bu avukatların vermesi mi sorun oldu? Geçmişine bakın, bu kulüpten her türlü marka değeri alan herkes bir biçimiyle Trabzonspor’u icraya vermiştir” dedi.